Nieuwe schoollokalen voor kinderen in DR Congo

 

Goed nieuws uit DR Congo! Met de bijdrage van onze donateurs kunnen we veel verschil maken in Masisi, een door conflicten verscheurd gebied. Afgelopen december vroegen we om steun voor ons programma Back to School, waarin we inzetten op traumazorg en goed onderwijs. Graag vertellen we u het goede nieuws over wat we met deze steun kunnen doen.

 

Het allerbeste voor de leerlingen
Veel kinderen zijn gevlucht voor geweld en zijn getraumatiseerd. Een school waar ze in veiligheid en rust kunnen leren is van groot belang! We organiseerden samen met het ministerie van Onderwijs trainingen op drie basisscholen om de vaardigheden van leraren te verbeteren. Verschillende experts spraken over pedagogiek, lezen en schrijven en het gebruik van schoolboeken. Chance is lerares en vertelt: ”We willen onze leerlingen het allerbeste geven. Ik hoop dat de steun van Red een Kind door blijft gaan zodat we dit meer en meer kunnen doen.”

 

Een goede start
We bouwden twee klaslokalen in Masisi, die nu gebruikt worden voor kinderen van groep 1 en 2. De volgende stap is het bouwen van toiletgebouwen en het installeren van wasbakken.

 

 

 

”We blijven doorzetten”
Prince is protectiemedewerker in DR Congo en vertelt: ”Het is voortdurend onrustig in Masisi en er zijn veel gevechten tussen rebellengroepen. Vaak zie je jonge jongens met geweren rondlopen. Het is ontzettend moeilijk voor ons team om in deze omstandigheden te werken, omdat het vaak te gevaarlijk is om de weg op te gaan. Maar ons team blijft doorzetten. We trainen momenteel leraren in het geven van taallessen zodat de kwaliteit van onderwijs verbetert. Ook zijn we aan het regelen dat kinderen in Masisi allemaal een geboortebewijs krijgen. Binnenkort starten we een programma gericht op de gezondheid van baby’s en jonge kinderen. Ouders leren hoe belangrijk de eerste duizend dagen van een kind zijn en we geven ze handvaten om gezond en gevarieerd te koken.”
 

 

We hebben grote bewondering voor onze collega’s in het veld, die in gevaarlijke omstandigheden werken om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen in dit gebied. Blijft u bidden voor het team en alle gezinnen?  

 

Lees meer over het Noodfonds
Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte