De eindstand van de spaaractie is bekend!

 

In oktober gingen bijna 10.000 leerlingen langs de deuren bij buren, familie, kerkleden en vrienden om geld op te halen voor Red een Kind. In het bijzonder voor kinderen zoals Eliza (7 jaar) uit Malawi. In totaal deden 49 basisscholen uit heel Nederland mee aan deze spaaractie. En met succes! Alle scholen samen hebben het prachtige bedrag opgehaald van:

€71.921,57

We hebben genoten van de leuke reacties op de spaaractie en zijn ontzettend blij met deze mooie opbrengst!

Wat wordt er gedaan met het geld dat is opgehaald?
Dat besteden we aan onze projecten, waarin we werken aan een betere toekomst voor kinderen en gezinnen. Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk. Ouders, kinderen, leerkrachten, de lokale overheid: iedereen doet mee. Alleen zo is verandering duurzaam en blijvend.

We trainen ouders in hoe ze hun inkomen kunnen vergroten door bijvoorbeeld een kip of een geit te kopen. Dat zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Zo kunnen ze zélf hun kinderen voldoende te eten geven en naar school laten gaan. En wat een verschil maakt het voor kinderen als ze zien dat hun ouders weer hoop hebben!

Daarnaast zorgen we ook voor goed onderwijs: door goede schoolgebouwen, aandacht voor talentontwikkeling en getrainde leerkrachten. Zo doorbreken we de armoede en werken we aan kansen. Niet alleen voor Eliza, maar voor elk kind!

Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte