'Je had sterker moeten zijn papa'

Drukke tijden voor landendirecteur Edwin uit India. Samen met zijn team zet hij alles op alles om gezinnen in armoede te helpen die hard door de coronacrisis worden getroffen. Bijvoorbeeld met het uitdelen van voedselpakketten. Zijn motivatie? Lees de blog hieronder. 

“Je had sterker moeten zijn papa, je had sterker moeten zijn…”

‘Je had sterker moeten zijn papa, je had sterker moeten zijn…’ Dit waren de woorden van Sanjeev, een kind in één van de projecten van Red een Kind in India, toen hij hoorde dat zijn vader van de derde verdieping was gesprongen en zo zelfmoord pleegde. Eerst kon ik dit bericht niet geloven, tot verschillende media en medewerkers deze trieste gebeurtenis bevestigden.

Het coronavirus vormt niet alleen een gevaar voor onze gezondheid, maar het is ook een economische bedreiging geworden voor duizenden arme gezinnen in India die afhankelijk zijn van een dagloon. De vader van Sanjeev,  groeide op in een boerengezin en had nooit de kans om naar school te gaan en zich te ontwikkelen. Daardoor kon zijn gezin de armoede niet ontgroeien en werkte hij als arbeider op ruim 1.600 kilometer afstand van zijn gezin.

Red een Kind startte voor gezinnen als die van Sanjeev een dorpsprogramma, zodat zij de extreme armoede waarin ze leven kunnen veranderen. En toen kwam corona. Juist de arme mensen in India (maar liefst 437 miljoen!), boeren, vissers, bouwvakkers, chauffeurs en andere dagloners, kunnen door de lockdown niet meer werken. En geen inkomen, betekent helaas ook geen eten.

Sanjeev en de rest van het gezin zijn er kapot van dat hun vader de stress niet meer aankon. Corona was de druppel.  Geen eigenwaarde meer hebben, schulden, geen uitzicht op werk, zijn gezin maandenlang niet kunnen zien, laat staan voor ze te zorgen. Het werd Sanjeevs vader te veel. Het verhaal raakt mij. Het laat zien hoe hartverscheurend armoede is.

Miljoenen boeren die dag en nacht werken op het land om hun brood te verdienen. Zij zien hun oogst verloren gaan doordat ze die nu niet kunnen verkopen. Sanjeev staat een zware taak te wachten. Hij is nog maar een tien en is nu samen met zijn twee broers verantwoordelijk voor het gezin. Hij kan niet meer naar school, maar moet aan het werk. Dit is helaas het bizarre lot van heel veel kinderen in India, met name in de afgelegen gebieden.

 

Dat laten we niet gebeuren!

Red een Kind wil deze gezinnen en deze kinderen helpen. We willen deze generatie bemoedigen en ondersteunen. Onze veldwerkers in het dorp van Sanjeev bieden hulp. We willen kinderen als hem een kans geven om hun school af te maken en een goede baan te vinden. Juist nu, in tijden van corona. Juist nu zo veel gezinnen hun leven uiteen zien vallen. Wat ben ik blij dat we actie ondernemen als Red een Kind. Juist nu! Help jij ons mee? Geef via redeenkind.nl/corona

Edwin – Landendirecteur India

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte