Red een Kind viert een bijzonder jubileum: Willemien Eilander (65) uit Ommen is al 25 jaar als vrijwilliger verbonden aan de organisatie.

‘Maak een kind blij en Willemien erbij’ was jarenlang een bekende kop boven de advertenties van Red een Kind. Willemien verwerkt al vanaf 1993 de administratie van duizenden sponsors die een kind of gezin sponsoren. Twee dagen per week helpt ze op het kantoor van de organisatie. Eerst in Ommen, vanaf 2004 in Zwolle.

‘Willemien meldde zich direct aan toen we ons in Ommen vestigden’, zo memoreert oud-directeur Albert Hengelaar de eerste ontmoeting met Willemien. ‘Maar ik moest het nog zien: een moeder van vijf kinderen, haar man scriba en ouderling. We zochten echt een vrijwilliger die zich voor langere tijd, twee dagen in de week, aan ons wilden verbinden. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen’, vindt Hengelaar.

Toen Willemien met haar werk startte was zijn schoonmoeder, mevrouw Rookmaaker, als een van de oprichtsters van Red een Kind, nog volop actief. Hengelaar nam later een groot deel van haar taken over toen hij directeur werd van de stichting.

Vijf jaar geleden ontving Willemien ter ere van haar twintigjarig jubileum een lintje uit handen van de burgemeester van Ommen. ‘Een onderscheiding die ze dubbel en dwars verdient’, vertelt Andries Schuttinga, nu directeur van Red een Kind. ‘Wat ons betreft zou ze er weer een mogen krijgen. Dat Willemien als vrijwilliger al zo lang gemotiveerd en trouw haar werk doet, is echt heel bijzonder. Als Red een Kind bestaan we dit jaar vijftig jaar, en Willemien is de helft van dat aantal jaren actief voor ons geweest. Niemand anders binnen de organisatie kan dát zeggen.’

Het jubileum werd maandagmiddag in het bijzijn van haar familie, collega’s en oud-collega’s op het kantoor van Red een Kind gevierd.


Terug naar overzicht