Red een Kind past sponsorbijdrage aan

Om kinderen in armoede en nood te blijven helpen verhoogt Red een Kind vanaf augustus 2023 de sponsorbijdrage. 

We willen er zijn voor de kinderen in onze projecten. En dat willen we blijven doen, juist nu. We zien dat wereldwijd de nood steeds groter wordt en dat kosten stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Zo zijn de voedselprijzen in onze projectlanden in Afrika al meer dan 120% gestegen en is benzine schaars en duur geworden. Gezinnen worstelen om rond te komen en hebben onvoldoende te eten. Ook wordt het voor hen steeds moeilijker om het schoolgeld van de kinderen te betalen. Kortom: hulp is nu harder nodig dan ooit.

Simone Schoemaker, manager Fondsenwerving & Bewustwording: ”Vanwege alle kostenstijgingen kunnen we onze sponsorprogramma’s niet langer volledig financieren.”

Het huidige bedrag voor het sponsoren van een kind is 29 euro per maand, dit zal veranderen naar 32 euro per maand. Ook de bijdragen voor gezinnen en kinderen met een beperking gaan omhoog. Simone Schoemaker: ”De steun van onze sponsors is enorm waardevol. We willen onze programma’s zo goed mogelijk uitvoeren en de impact blijven maken die voor kinderen en hun families zo hard nodig is!”

Sponsors die hun bijdrage via automatische incasso geven krijgen deze week persoonlijk bericht per post. Hebt u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. We zitten voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken via 038-4604648 of ons een e-mail sturen via info@redeenkind.nl.

 

Meestgestelde vragen verhoging sponsorbijdrage

 • Waarom verhoogt Red een Kind de sponsorbijdrage?

  We zien dat wereldwijd de nood steeds groter wordt en dat kosten stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Zo zijn de voedselprijzen in onze projectlanden in Afrika al meer dan 120% gestegen en is benzine schaars en duur geworden. Gezinnen worstelen om rond te komen en hebben onvoldoende te eten. Ook wordt het voor hen steeds moeilijker om het schoolgeld van de kinderen te betalen. Vanwege alle kostenstijgingen kunnen we onze sponsorprogramma’s niet langer volledig financieren.

 • Met hoeveel wordt mijn huidige sponsorbijdrage verhoogd?

  Als u in mei of later sponsor geworden bent, dan betaalt u al het juiste bedrag. Er verandert dan niets voor u. Bent u al langer sponsor dan is het huidige bedrag voor een sponsorkind 29 euro per maand. Dat wordt met drie euro verhoogd naar 32 euro per maand. Voor kinderen met een beperking en voor gezinnen is het huidige bedrag 44 euro per maand, dat wordt verhoogd naar 48 euro.

 • Wat gebeurt er met mijn sponsorkind als ik de verhoging niet kan betalen?

  We zijn natuurlijk blij met elke bijdrage die we krijgen. Is een verhoging voor u niet mogelijk, dan kunt u dat hier doorgeven. We zetten de sponsoring dan onder het oude bedrag voort en gaan op zoek naar mogelijkheden om het bedrag op een andere manier aan te vullen. Uw sponsorkind blijft gewoon deelnemen aan het dorpsprogramma. We vinden het belangrijk dat elk kind de juiste zorg en begeleiding krijgt.

 • Wordt sponsoring bij Red een Kind nu niet veel duurder dan bij andere organisaties?

  Onze sponsorbijdrage is jarenlang lager geweest dan die van de meeste andere organisaties. Met deze verhoging zitten we weer meer op één lijn. We zijn dus ook na deze verhoging niet duurder dan andere organisaties.

 • Wat ontvangt mijn sponsorkind of -gezin voor het bedrag dat ik maandelijks geef?

  Als sponsor bent u verbonden aan een kind of gezin in een van onze dorpsprogramma’s. Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk om zo échte verandering in situaties van armoede te kunnen brengen. We pakken armoede op alle fronten aan. Zo komt er onderwijs voor kinderen, gezondheidszorg voor gezinnen en meer inkomsten voor ouders. Misschien ondersteunt u een kind met een beperking: we zorgen ervoor dat deze kinderen (die vaak vergeten worden) óók de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Uw sponsorkind – of gezin ontvangt door uw bijdrage weer hoop voor de toekomst: een leven zonder armoede.

 • Waarom word ik per brief geïnformeerd over het voornemen tot verhoging?

  We zouden graag elke sponsor persoonlijk bellen, maar dat brengt hoge kosten met zich mee. Vandaar dat we ervoor kiezen om een brief te sturen. Mocht u vragen hebben of de verhoging toch liever persoonlijk bespreken, schroom dan niet om ons te bellen op (038) 460 46 48. We helpen u graag verder.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte