Informatie voor kerken

Als kerk kun je het verschil maken voor kinderen in armoede. Hoe mooi is het om bij te kunnen dragen aan dit doel? Als kerk betrokken zijn bij het werk van een goed doel zoals Red een Kind kan op verschillende manieren.

Geef voor noodhulp Oekraïne

 

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Miljoenen Oekraïners – waaronder veel kinderen – zijn op zoek naar een veilige plek.

Samen met stichting Kom Over en Help en lokale partners verlenen wij noodhulp: opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg.  Help en bid je mee? Alvast bedankt!

 

Meer informatie

 

Op zoek naar een collectedoel?

 

Wil je collecteren voor het werk van Red een Kind? Of ben je op zoek naar een project om als kerk bij betrokken te zijn? Red een Kind heeft diverse projecten waarbij je als kerk kwetsbare kinderen concreet helpt. Van elk project is er een collectepresentatie of filmpje beschikbaar om je te helpen het doel van de collecte toe te lichten.

 

Benieuwd naar de collectedoelen?

Diaconale projecten voor kortere of langere periode…

 

Als kerk kan je samen met Red een Kind een enorm verschil maken voor kinderen in armoede op een manier die bij jouw kerk past. Het is mogelijk om via Red een Kind betrokken te zijn bij een diaconaal project. Zo kan je ervoor kiezen om een de bouw van (gedeelte van) een kleuterschool mogelijk te maken, of spaar met de kinderen uit je gemeente voor een ‘Dierbaar Cadeau’. Ben je op zoek naar een project voor een langere termijn? Word dan een Wereldkerk! Gedurende meerdere jaren ben je dan betrokken bij ons dorpsprogramma en leer je ook de inhoudelijke kant van ons werk beter kennen.

Sponsor als kerk een kind of gezin

 

Met een maandelijkse bijdrage steun je als kerk niet alleen jouw sponsorkind of -gezin, maar ook zijn of haar hele omgeving! Zo zorgen we ervoor dat niet alléén het sponsorkind of -gezin, maar iedereen een eerlijke kans krijgt. Red een Kind werkt namelijk in hele dorpen tegelijk aan de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen. Via brieven en foto’s houdt jullie sponsorkind of  -gezin je op de hoogte van de ontwikkelingen in het dorpsprogramma.

 

Meer informatie

Nodig ons uit...

Ga mee op reis...

De drie redenen om als kerk actief betrokken te zijn bij het werk van Red een Kind:

  • Als kerk kan je door gebed en ondersteuning van onze projecten, diaconale bewustwording in jouw gemeente bevorderen.
  • Help je mee om Gods liefde uit te dragen aan kinderen die in armoede leven. Als kerk kunnen jullie bijdragen aan een hoopvolle toekomst voor deze kinderen, hun gezinnen en hun hele omgeving.
  • Het ondersteunen van het werk van Red een Kind is een mogelijkheid om gestalte te geven aan de diaconale roeping van de gemeente.

"Door middel van zelfhulpgroepen krijgen kinderen, hun gezinnen en hun hele dorp voldoende toerusting om zelfstandig verder te bouwen aan een hoopvolle toekomst. Daarom steunt mijn kerk Red een Kind!"

Ds. Henk van der Velde - NGK 'De Ontmoeting' Voorthuizen-Barneveld

Graag zoek ik samen met jou naar samenwerkingsmogelijkheden, zodat we samen zoveel mogelijk kinderen uit armoede helpen groeien. Neem voor meer informatie of een persoonlijk gesprek contact met mij op!

Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact op!

Relatiebeheerder Kerken