Kom als kerk in actie!

 

Als kerk het verschil maken voor kinderen in verschillende landen in Afrika of India. Hoe mooi is dat? Betrokken zijn bij het werk van Red een Kind kan op verschillende manieren. Kom als kerk in actie! Op deze pagina informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden.

Geloof in de ouders van Pibor!

 

Elke ouder wil hetzelfde: zélf voor je kinderen kunnen zorgen. Zo ook de vader en moeders in Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan. Als gevolg van conflicten en natuurrampen zijn er grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor kinderen, met name ondervoeding. Maar Pibor kent ook mensen met hoop die hun land willen opbouwen. Red een Kind zet samen met de vaders, moeders, opa’s en oma’s in Piborduurzame projecten op die ervoor zorgen dat hun kinderen en kleinkinderen een toekomst hebben. 

 

Geef voor het Red een Kind Noodfonds
SPAARPROJECT

Dierbaar Cadeau

 

Ben je op zoek naar een leuk en aansprekend project om als kerk, club, zondagschool of kindernevendienst voor te sparen? Spaar dan mee voor een ‘Dierbaar Cadeau’! Met een dierbaar cadeau help je gezinnen op weg naar een leven zonder armoede.

 

Meer informatie

Ga mee op reis...

Het ontstaan van Red een Kind

 

Het begon met een brief afkomstig uit India, gericht aan professor Rookmaker. Nadat Mevrouw Rookmaker naar aanleiding van deze brief een artikel had geschreven in het kerkelijke blad Opbouw, kwam ze in contact met de diakenen van de Zuiderkerk in Zwolle.

De diakenen waren geraakt door de nood in India. Ze besloten andere kerken een brief te sturen met de vraag om te helpen in deze nood.  De respons op deze brief was groot en de diakenen hebben op 28 maart 1968 de stichting Redt een Kind opgericht.  Tot op de dag van vandaag zijn vele honderden kerken betrokken bij het werk van Red een Kind.

Klik op de afbeelding voor het interview met Albert Hengelaar over de oprichting van Red een Kind.

"Door middel van zelfhulpgroepen krijgen kinderen, hun gezinnen en hun hele dorp voldoende toerusting om zelfstandig verder te bouwen aan een hoopvolle toekomst. Daarom steunt mijn kerk Red een Kind!"

Ds. Henk van der Velde - NGK 'De Ontmoeting' Voorthuizen-Barneveld

Onze Christelijke identiteit

 

Ieder kind is een uniek geschenk van God: dat geloven we en van daaruit leven we. Niet voor niets is Mattheüs 25: 40 de inspiratie geweest voor de oprichting in 1968. De christelijke identiteit van Red een Kind komt dan ook op verschillende manieren tot uiting in ons werk:

  • Onze medewerkers in Nederland en de landen waar we werken, leven en werken vanuit een christelijke levensovertuiging
  • We werken we samen met lokale kerken en christelijke partnerorganisaties
  • Bij het overdragen van kennis in onze trainingen wordt, maken we  waar mogelijk gebruik van Bijbelgedeelten of voorbeelden vanuit het christelijk geloof.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie of een persoonlijk gesprek contact met ons op!

Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact op!

Relatiebeheer Kerken

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte