Informatie voor kerken

 

Als kerk het verschil maken voor kinderen in verschillende landen in Afrika of India. Hoe mooi is dat? Betrokken zijn bij het werk van Red een Kind kan op verschillende manieren. Kom als kerk in actie! Op deze pagina informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden.

Noodfonds DR Congo

 

DR Congo kent een geschiedenis van geweld en burgeroorlogen. Verschillende gewapende groepen vechten om het bezit van grondstoffen en land. Daarbij is het inzetten van kindsoldaten, verkrachting en kidnapping aan de orde van de dag.

 

Geef voor Noodfonds DR Congo
SPAARPROJECT

Dierbaar Cadeau

 

Ben je op zoek naar een leuk en aansprekend project om als kerk, club, zondagschool of kindernevendienst voor te sparen? Spaar dan mee voor een ‘Dierbaar Cadeau’! Met een dierbaar cadeau help je gezinnen op weg naar een leven zonder armoede.

 

Meer informatie

JAARDOEL

Vaktrainingen voor jongeren

 

Red een Kind is ervan overtuigd dat jongeren onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van de dorpsgemeenschap. Zij zijn immers de ouders van morgen. We helpen jongeren die geen opleiding hebben kunnen afronden met een vaktraining. En leren hen om een eigen onderneming op te starten. Zo geven wij ze perspectief voor de toekomst.

 

Meer informatie

Ga mee op reis...

Het ontstaan van Red een Kind

 

Het begon met een brief afkomstig uit India, gericht aan professor Rookmaker. Nadat Mevrouw Rookmaker naar aanleiding van deze brief een artikel had geschreven in het kerkelijke blad Opbouw, kwam ze in contact met de diakenen van de Zuiderkerk in Zwolle.

De diakenen waren geraakt door de nood in India. Ze besloten andere kerken een brief te sturen met de vraag om te helpen in deze nood.  De respons op deze brief was groot en de diakenen hebben op 28 maart 1968 de stichting Redt een Kind opgericht.  Tot op de dag van vandaag zijn vele honderden kerken betrokken bij het werk van Red een Kind.

Klik op de afbeelding voor het interview met Albert Hengelaar over de oprichting van Red een Kind.

"Door middel van zelfhulpgroepen krijgen kinderen, hun gezinnen en hun hele dorp voldoende toerusting om zelfstandig verder te bouwen aan een hoopvolle toekomst. Daarom steunt mijn kerk Red een Kind!"

Ds. Henk van der Velde - NGK 'De Ontmoeting' Voorthuizen-Barneveld

Onze Christelijke identiteit

 

Ieder kind is een uniek geschenk van God: dat geloven we en van daaruit leven we. Niet voor niets is Mattheüs 25: 40 de inspiratie geweest voor de oprichting in 1968. De christelijke identiteit van Red een Kind komt dan ook op verschillende manieren tot uiting in ons werk:

  • Onze medewerkers in Nederland en de landen waar we werken, leven en werken vanuit een christelijke levensovertuiging
  • We werken we samen met lokale kerken en christelijke partnerorganisaties
  • Bij het overdragen van kennis in onze trainingen wordt, maken we  waar mogelijk gebruik van Bijbelgedeelten of voorbeelden vanuit het christelijk geloof.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie of een persoonlijk gesprek contact met ons op!

Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact op!

Relatiebeheer Kerken

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648