Sponsor als kerk een kind of gezin!

Red een Kind gelooft dat elk kind een uniek geschenk van God is en niet bestemd is om in armoede te leven. Als sponsor van een kind of gezin draagt u als kerk niet alleen bij aan het verbeteren van de levenssituatie van uw sponsorkind of -gezin, maar zorgt u ervoor dat de situatie in hun dorp op een structurele en duurzame manier wordt verbeterd. Op deze pagina vind u meer informatie over de sponsormogelijkheden.

Is uw kerk al sponsor? Wellicht vraag u zich af wat u nog meer kan doen als sponsor. Ook daar vertellen we u graag meer over! Klik hier voor meer informatie.

Hoe Red een Kind begon…

Het begon met een brief afkomstig uit India, gericht aan professor Rookmaker. Nadat Mevrouw Rookmaker naar aanleiding van deze brief een artikel had geschreven in het kerkelijke blad Opbouw, kwam ze in contact met de diakenen van de Zuiderkerk in Zwolle.

De diakenen waren geraakt door de nood in India. Ze besloten andere kerken een brief te sturen met de vraag om te helpen in deze nood.  De respons op deze brief was groot en de diakenen hebben op 28 maart 1968 de stichting Redt een Kind opgericht.  Het concept kindsponsoring, dat we tot op de dag van vandaag kennen, werd geïntroduceerd en via honderden kerken en duizenden gemeenteleden vonden vele kinderen een sponsor.

Onze identiteit

Red een Kind is er voor alle kinderen in armoede, ongeacht hun afkomst, kleur, geloof of geslacht. Elk kind is namelijk een uniek geschenk van God, dat is de basis waaruit Red een Kind werkt. De christelijke identiteit komt op verschillende manieren tot uiting in ons werk:

  • medewerkers werken vanuit een christelijke overtuiging
  • we werken we samen met lokale kerken en christelijke partnerorganisaties
  • bij het overdragen van kennis in onze trainingen wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van Bijbelverzen of christelijke voorbeelden

Meer hierover weten? Download hier meer informatie.

 

> Kijk welke kinderen nog op zoek zijn naar een sponsor!

Door een kind te sponsoren krijgt het kind kansen voor een toekomst, net als Carol!

Carol is een voormalig sponsorkind van Red een Kind. Het leven van Carol uit Oeganda is dankzij sponsoring compleet veranderd. Wilt u dus weten hoe het leven van een kind door het programma van Red een Kind kan veranderen? Kijk dan het filmpje! Zo maakt uw bijdrage voor een sponsorkind hét verschil.

Benieuwd naar de ervaring van een andere kerk?

Lees het verhaal van dGKv Kruiskerk in Daarlerveen. Honderdvijftig gemeenteleden van deze kerk sponsoren samen vier kinderen. De dominee, een vrijwilliger van de kerk en een sponsor delen hun ervaring met sponsoring.

> Lees verder!

Hoe word ik sponsor?

U kunt het sponsoren van een kind of gezin eenvoudig via deze website regelen. Op onze speciale sponsorpagina vindt u een overzicht van de kinderen en gezinnen waarvoor wij nog een sponsor zoeken. Het is belangrijk om met het volgende rekening te houden:

  • Wanneer u uw keuze hebt gemaakt, klikt u op de betreffende link.
  • Klik het vakje ‘Ja, ik sponsor namens een organisatie’ aan en vermeld daar de naam van uw kerk, tot welk kerkverband u behoort en de plaatsnaam.
  • Als u geen automatische incasso wilt afgeven, neem dan contact op met Red een Kind. Dit kan via het emailadres info@redeenkind.nl (vermeld in de onderwerpregel de naam van het kind/gezin) of bel tijdens kantooruren 038-4604648. Belangrijk is dat u rekening houdt met de mogelijkheid dat het betreffende kind of gezin via de website inmiddels alsnog een sponsor heeft gevonden. In dat geval zal in overleg met u een ander kind of gezin worden uitgekozen.

> Sponsor een kind of gezin!

Wilt u meer informatie over sponsoring of andere mogelijkheden om betrokken te worden bij het werk van Red een Kind? Neem dan vrijblijvend contact op met Ard-Jan Kok.

Neem contact op

Relatiebeheerder Kerken