Namens Mutie en duizenden andere kinderen: bedankt!

Bedankt: we kunnen dat vaak niet genoeg zeggen! Met jouw hulp konden we het afgelopen jaar duizenden kinderen helpen. Jouw bijdrage, gebed of betrokkenheid bij Red een Kind maakt écht verschil. Bijvoorbeeld voor Mutie. Zijn verhaal is een van de vele verhalen van kinderen die we mochten horen afgelopen jaar. Elk verhaal uniek. Zo bijzonder om te zien hoe de steun van onze sponsors en donateurs uitwerkt in al die levens van kinderen. Om kippenvel van te krijgen!

In gesprek met sponsorkind Mutie

Sponsorkind Mutie uit Kenia is twaalf jaar. Jong als hij is, is hij een échte ondernemer! Door het programma van Red een Kind is de situatie in zijn dorp en ook in zijn leven veranderd. Zijn oma heeft door de zelfhulpgroep meer inkomen voor het gezin. Mutie kreeg in de kindergroep langzamerhand steeds meer zelfvertrouwen en – misschien nog wel belangrijker – vertrouwen in de toekomst. Hij grijpt alle mogelijkheden aan om zijn doel te bereiken.

– Kun je wat meer over jezelf vertellen?

“Ik ben Mutie. Ik ben twaalf jaar. Mijn moeder is niet getrouwd en daarom woon ik bij opa en oma. Mijn broer woont daar ook en nog meer neven en nichtjes. In totaal zijn we met negen kinderen. Ik zit in klas zes van de basisschool. School vind ik leuk. Het leukste is voetballen in de pauze. Ik ben nummer 5, wat betekent dat ik als verdediger speel.”

– Betekent dit dat je later voetballer wordt?

“Later wil ik dokter worden. Ik denk dat ik een talent heb om mensen beter te maken. Mijn oma heeft een probleem met haar benen. Ik zie dat het lastig voor haar is als ze naar het dorp gaat om boodschappen te doen. Als ik dokter word, kan ik haar beter maken.”

– Heb je erover nagedacht hoe je dat doel kunt bereiken?

“Op een dag zal ik geld nodig hebben voor de middelbare school. Daarom heb ik mangobomen geplant. Als de bomen groot zijn, kan mijn moeder ze verkopen om schoolgeld van te betalen. Ik houd van mangobomen. Het fruit is gezond en de bomen geven ook veel schaduw.”

– En zorg je helemaal alleen voor de bomen?

“Ja, maar andere helpen mij ook. Ik heb ook konijnen die ik wil fokken en verkopen. Samen met mijn oom heb ik het hok gebouwd. Mijn broer heeft geholpen met het kappen en verslepen van hout. Van mijn opa kreeg ik de golfplaten voor het dak en mijn moeder heeft de konijnen voor mij gekocht. Mijn opa heeft ook geholpen met het maken van de bijenkorf.”

– Een bijenkorf? Wat doe je daar mee?

“Ik hoorde op de radio over hoe belangrijk bijen zijn. Ze bestuiven de planten. Mijn buurman heeft een bijenkorf en toen bedacht ik dat ik dat ook kon maken. De korf heb ik gemaakt van sisal. Die planten groeien hier, en je kunt er ook sisaltouw van maken. Mijn opa heeft geholpen. De bijenkorf staat hoog in een boom ver weg van het huis omdat bijen soms gevaarlijk kunnen zijn. Ik wil de honing oosten en verkopen.”

Wil je de wereld van een kind veranderen?

Word ook sponsor
Delen?
Basisscholen in actie! 9 September 2019
Noodhulp Congo 25 September 2019

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte