De campagne van het Christelijk Noodhulpcluster voor de hongersnood in diverse Afrikaanse landen en Jemen heeft tot op heden 1,5 miljoen euro opgebracht. Vier weken geleden startte het noodhulpcluster de campagne. Gisteren was een speciale actiedag. Groot Nieuws Radio paste de hele programmering aan op de noodhulp; ook Family7 en de Reformatorische Omroep besteedden er extra aandacht aan. De komende dagen kan er nog steeds worden gedoneerd.

‘Tot nu toe hebben gezinnen het op een of andere manier vol gehouden’, vertelt Agnes Kroese, die voor Red een Kind in Zuid-Soedan is. ‘Maar met de voedselprijzen die dagelijks stijgen en minimale oogsten zullen ze het niet veel langer redden. Mensen zijn zelfs bereid hun koeien – hun meest waardevolle bezit en de trots van elke Zuid-Sudanees – te verkopen. Alleen is er bijna niemand meer die een koe wil kopen. Als men al een beetje geld heeft, dan geeft men het liever uit aan voedsel. Voedsel dat met de dag schaarser wordt.’

De vijf organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster – Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA – geven hulp in Zuid-Soedan, Somalië, Nigeria, Jemen, Ethiopië en Kenia. Red een Kind doet dat op dit moment vooral in Zuid-Soedan. De hulp betreft voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft. Speciale aandacht geven ze aan de meest kwetsbaren, zoals kinderen.

‘Geweldig dat we als samenwerkende christelijke hulporganisaties zoveel giften mochten ontvangen’, zegt woordvoerder Siebrand Wierda namens de vijf organisaties. ‘Nu het nieuws over de nood deze week alle huiskamers in Nederland wel binnenkomt, hopen wij dat kerken die nog niet voor deze ramp hebben gecollecteerd, dat aanstaande zondag gaan doen.’

Geef ook! Dat kan rechtstreeks naar IBAN NL80INGB0000000132 (giro 132) van Red een Kind te Zwolle. Meer informatie of doneren via een eenmalige machtiging? Kijk dan hier. 


Terug naar overzicht