Het is zo ver. Eindelijk.... Maandenlang hebben de jongeren en er naartoe geleefd en nu zijn ze eindelijk in India. Arnout: "De hitte, drukte en herrie waren niet van de lucht, overal om ons heen klonk getoeter, geschreeuw en roekeloos rijdende voertuigen. Ongelooflijk. Wat een fantastisch avontuur!"

‘Laat zien wat je kan!’ is het motto van de zeven Nederlandse slechtziende jongeren die deze week op reis zijn naar India. Samen met twee medewerkers van Bartiméus brengen zij onder leiding van Red een Kind een bezoek aan blinde kinderen en jongeren in India. Het doel: kennis en ervaringen met elkaar delen. 

Blinde kinderen in India staan voor veel uitdagingen, DFK helpt hen hierbij. DFK is een school voor kinderen en jongeren met een visuele beperking. De school biedt jongeren en kinderen met een visuele beperking goede zorg, onderwijs en begeleiding. 

Voorafgaand aan deze reis heeft de Nederlandse groep zich succesvol ingezet om de reis te bekostigen. In de uitwisselingsweek zijn allerlei activiteiten om zo samen de mogelijkheden van slechtzienden en blinden te ontdekken en te vergroten. Arnout is na dag één al heel enthousiast. In zijn blog schrijft hij “Ik hoop dat u als lezer maar half zoveel kunt genieten van dit verhaal, als dat wij in  werkelijkheid doen. Ik denk dat ik namens de hele groep spreek als ik zeg dat ik het heel erg naar mijn zin heb en erg uitkijk naar de komende tijd. Blijf ons dus vooral volgen, dan beloven wij u mee te nemen met dit fantastische avontuur."

Op de hoogte blijven van deze grensverleggende week? Volg dan de blog op pifworld.com

 


Terug naar overzicht