"Waarom maken ze mij geen dorpshoofd, ik heb veel ervaring!" grapt Léocadie. Ze lacht hardop en gaat verder: "Niets heeft mijn leven meer veranderd dan het samenwerken in een zelfhulpgroep."

De zelfhulpgroep was het keerpunt in het leven van Léocadie, moeder van acht kinderen. “Voordat ik lid werd van deze groep, was ik blind voor het succes. Ik geloofde niet dat een vrouw zélf geld kon verdienen. Onze moeders leerden ons dat we altijd financieel afhankelijk zouden zijn van onze mannen.”

'De training van Red een Kind werpt écht zijn vruchten af.'

Dankzij de zelfhulpgroep pakte dit heel anders uit. “We waren erg sceptisch, maar de training van Red een Kind werpt écht zijn vruchten af! Ze leerden ons sparen en lenen. Ook kregen we vijf bananenstekjes en leerden deze te vermenigvuldigen. Nu heb ik een bananenplantage en heb ik geiten en kippen. Red een Kind leerde ons ook moderne landbouwmethoden. Zo kon ik groenten zoals uien verbouwen om te verkopen. Van de opbrengst kocht ik dakplaten voor ons huis. Ook kan ik nu het schoolgeld voor mijn kinderen betalen en hebben we zelfs een zorgverzekering! Elke dag hebben we twee maaltijden en wekelijks verdien ik zo’n € 15,-.”

Léocadie straalt als ze vertelt wat zij en haar gezin bereikt hebben. “Mijn zoon Kevin is sponsorkind en ambassadeur van ons dorp. Hij is er trots op en ik ook! We weten dat we bijdragen aan het welzijn van de dorpsbewoners door de sponsors te vertellen over wat er hier gebeurt. Moge God de sponsors zegenen en Red een Kind nog lang bij ons blijven!”

 


Terug naar overzicht