Een veilig thuis is niet zomaar te koop. Kindermishandeling is een complex probleem en ook voor Red een Kind is het een worsteling om schrijnende situaties op te lossen. Toch zijn we ervan overtuigd dat we het verschil maken door kindermishandeling op alle fronten aan te pakken. Een verhaal als dat van Fred geeft hoop en vertrouwen!

VOOR:
Fred* (9 jaar) heeft geen vader meer. Zijn moeder werkt hard, maar verdient te weinig. Het is eerder regel dan uitzondering dat Fred zonder eten naar bed gaat; laat staan dat er genoeg geld is om elke dag naar school te gaan. De strijd om te overleven maakt Freds moeder gefrustreerd. Uitgeput en hongerig slaat ze Fred en zijn broertjes en zusjes als ze wéér vragen waarom ze niet naar school mogen. Fred probeert zich onzichtbaar te maken: hij trekt zich terug, speelt niet meer en is vaak verdrietig.

“Nu zijn moeder hem niet meer slaat, is Fred niet meer teruggetrokken op school: hij speelt en lacht weer.”

NA:
Er is veel veranderd in het leven van Fred. Door het programma van Red een Kind is er meer bekend over kindermishandeling. Een leerkracht merkte daardoor signalen van mishandeling op bij Fred. De moeder van Fred werd opgezocht en toen zij haar kant van het verhaal vertelde, nam de zelfhulpgroep in haar dorp haar liefdevol op. Door samen te werken met andere ouders groeit haar inkomen. Ook wordt ze gecoacht bij het opvoeden. Fred heeft meer zelfvertrouwen gekregen en is blij dat hij naar school kan. Hij speelt met de andere kinderen en is meer open tegen de mensen om hem heen. Zijn moeder is veranderd en dat maakt voor hem een wereld van verschil. Fred kan weer lachen en spelen!

Wil je meer kinderen de kans geven die Fred kreeg? Geef voor een veilig thuis.
Lees ook de veelgestelde vragen over armoede en kindermishandeling. 

*Vanwege de gevoeligheid van dit onderwerp is Fred een fictieve naam en is niet zijn echte foto gebruikt.


Terug naar overzicht