Verhalen van sponsors

Méér dan 8000 mensen steunen al een kind of gezin in armoede door sponsoring! Een aantal van deze sponsors vertelt je graag waarom zij sponsor zijn geworden.

De familie Vos sponsort de tienjarige Deba Jani uit India

Want mama Andrea en papa Stefan zijn opgevoed met de waarde dat je deelt van wat je hebt. Hoe geven ze dit gedachtegoed door aan hun eigen kinderen? Glimlachend vertellen de ouders dat hun oudste dochter Eva al een gulle gever is.

Eva (9) vertelt: “Ik krijg zakgeld en doe soms klusjes, zo kan ik geld verdienen. Laatst had ik een heleboel geld gespaard en dat wilde ik weggeven. Waarom? Gewoon, om andere mensen te helpen. Maar papa vond dat ik maar tien procent mocht weggeven, omdat ik van God ook iets voor mezelf mag houden.” 


Lees het interview met familie Vos

Familie Van den Dool: ‘Ook wij proberen met duurzaamheid bezig te zijn’

Er is meer in het leven dan wijzelf. En dat is de reden dat de familie Van den Dool kinderen sponsort. Ze hebben hun drie kinderen gekoppeld aan een sponsorkind.  Marije: “We willen onze kinderen meegeven dat er mensen op de wereld zijn die een ander leven hebben dan wij.”

Pieter, die adviseur en verkoper is bij een bedrijf dat zonnepanelen plaatst, vertelt dat zij als gezin duurzaamheid belangrijk vinden: “Wij proberen op sommige gebieden met duurzaamheid bezig te zijn. Dat is, vind ik, je taak als christen. Maar ik wist niet dat Red een Kind hier ook in investeert. Dat vinden we leuk om te horen.”

Lees het interview met familie Van den Dool

‘Sponsoring is een mooie manier van betekenis zijn’

Ruim tien jaar geleden besloot de familie Bekkink om een deel van hun inkomen te besteden aan goede doelen. Ze wisten nog niet welke organisaties ze wilden steunen, maar een ding stond vast: Red een Kind moest een van de doelen zijn. Lisette: “Ik ken Red een Kind sinds mijn jeugd, ik draag ze een warm hart toe.”

Bijzonder vindt Lisette dat Red een Kind niet alleen het kind ondersteunt, maar het hele gezin en het dorp eromheen.

“Dat is zo onderscheidend en het lijkt me een supergoede aanpak. Als je ook in de omgeving investeert dan krijg je een vliegwieleffect. Uiteindelijk geef je geen geld zodat iemand tijdelijk kan rondkomen, je wilt dat iemand ook echt een toekomst kan opbouwen.”

Lees het interview met familie Bekkink

“De duurzame aanpak heeft ons over de streep getrokken”

Pieter en Sophia bekennen dat ze best lang nagedacht hebben om sponsor te worden bij Red een Kind. Ze hadden veel vragen over de kindsponsoring. Toch besloten ze in juni 2021 de stap te zetten en sponsor te worden. Sophia legt uit waarom:

“Ik vind de duurzame aanpak heel mooi van Red een Kind. Dat heeft ons echt over de streep getrokken”.


Lees het interview met fam. De Jager

Familie Veenstra steunt sponsorkind Davide

“De duurzame aanpak vinden wij écht geweldig!”

Moeder Wilma vertelt: ”Ik heb het zelf gewoon goed. En ik kan mijn kinderen alles bieden wat ze nodig hebben en zelfs nog meer dan dat. Dan denk ik: hoe erg is het als andere ouders dat niet kunnen? Je wilt ze hierin gewoon helpen. En ik vind het mooi dat we niet alleen Davide helpen, maar ook zijn gezin en het hele dorp. Deze aanpak spreekt mij echt aan.”

Lees meer over Fam. Veenstra!

Daisy Mertens is sponsor van Beatrice

Daisy Mertens is een van de beste leraren ter wereld. Ze werd in Nederland verkozen tot Leraar van het Jaar 2016 en vorig jaar was ze finalist voor de Global Teacher Prize: een prijs voor de beste leraar ter wereld. Als geen ander weet ze wat kinderen nodig hebben om te bouwen aan hun toekomst.

‘Ik heb heel bewust gekozen om sponsor te worden bij Red een Kind, omdat ik het belangrijk vind dat mensen zélf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling.’

Wist je dat Daisy eerst een beetje terughoudend was over kindsponsoring? Toch is ze sponsor geworden bij Red een Kind. Ze vertelt je graag waarom.

Lees het hele verhaal van juf Daisy!

Matthijs en Inge steunen sponsorkind Ayoo

“Ik vind dat elk kind zorgeloos moet kunnen spelen en dat het de kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Dit is niet alleen belangrijk voor ons eigen kind, maar ook voor kinderen in armoede. Via Red een Kind steunen we Ayoo, een meisje uit Oeganda. In de brieven die ze stuurt, lees ik dat ze verpleegster wil worden. Ik hoop dat ze door onze steun kansen krijgt om uit armoede te groeien en die droom waar te maken.”

Laat je inspireren door Matthijs en Inge!

Lees verder!

“Zo’n fotootje op de kast kan je helpen om te relativeren.”

David (46) en Liesbeth (41) van Loenen steunen met hun drie kinderen sponsorkind Priti uit India.

Liesbeth: “Misschien mogen we ons er meer bewust van zijn hoe mooi het is om een kind aan de andere kant van de wereld een stapje verder te helpen. Vaak maken we ons druk over onbelangrijke dingen. Zo’n fotootje op de kast kan je helpen om te relativeren.”


Lees het interview met fam. Van Loenen

Familie Van der Lee over het sponsoren van Susan

Moeder Marinke is heel enthousiast over het werk van Red een Kind.

“Ik wil mijn kinderen Juda en Susanna graag meegeven dat het goed is om je rijkdom te delen. Het is niet van ons want wij hebben het van God gekregen om daarmee anderen te helpen. Het sponsoren van Susan is een hele mooie uiting om hieraan handen en voeten te geven.”

Lees het interview met fam. Van der Lee!

“Het leek ons mooi om samen een goed doel te steunen.”

Lenard (36) en Rineke (34) Drost zijn tijdens hun studie samen begonnen met het steunen van een sponsorkind. Inmiddels zijn ze getrouwd hebben ze twee kinderen en zijn ze verhuisd van Zwolle naar Nunspeet.

Lennart vertelt over de periode tijdens hun studie toen ze kozen voor kindsponsoring: Waarom we dit graag wilden? Ik denk dat we het van huis uit hebben meegekregen. We zijn christen en vinden het fijn om te delen van het goede dat we hebben. Zo heel veel geld was het natuurlijk ook niet. Als je als student een avondje ging stappen, was je net zoveel geld kwijt. Het is gewoon een keuze.” 


Lees het interview met fam. Drost

Tobias en Marijn bezochten de projecten van Red een Kind

Tobias vertelt: “We hebben zelfhulpgroepen ontmoet die samen geld spaarden met de opbrengst van gewassen, waardoor gezinnen weer een huis konden laten bouwen. Dat was erg bijzonder om te zien.” 

Tobias (28) en Marijn (25) zijn beiden met het christelijk geloof opgevoed en geloven in God. Marijn: “We staan achter de identiteit van Red een Kind. Het is mooi om vanuit het geloof de liefde van God uit te delen.”


Lees het interview met Tobias en Marijn

Wietze de Jager steunt een gezin in Rwanda

“Wij hebben voor Red een Kind gekozen, omdat we de manier waarop zij werken heel tof vinden. Het is bijna een soort microkrediet. Niet: ‘Hier heb je een zak meel, red je ermee’, maar investeren in de toekomst door mensen bijvoorbeeld te leren hoe ze geld kunnen verdienen.” Lieke en ik besloten daarom om ook iets voor kinderen te doen die in armoede leven en een gezin te sponsoren. Kinderen zijn de toekomst, daar moet je in investeren.” 

Wietze de Jager is een bekende radio-dj en presentator, maar vooral vader van drie kinderen. Via Red een Kind is hij met zijn gezin betrokken bij een gezin in Rwanda. Hoe vind hij het om contact te hebben met een gezin in Rwanda? Wat zou hij aan deze ouders van dit gezin willen vragen? We gingen bij Wietze langs en hij vertelt ons daar meer over, ook spreken we over zijn vaderschap en wat hij belangrijk vindt voor (zijn) kinderen.

Lees het interview met Wietze!

Mirthe (5 jaar) over Ackim

“Kijk, deze brandweerauto heb ik gemaakt voor Ackim,” zegt Mirthe (5 jaar).

Familie Kloosterman steunt Red een Kind. Dochter Mirthe kreeg een tekening van Ackim: het sponsorkind met wie het gezin contact heeft. Nu maakt ze een tekening voor hem.

In het gesprek vertellen vader Timo en moeder Petra dat ze een bijdrage willen leveren aan een eerlijke wereld en hun kinderen Mirthe en Fleur (1 jaar) iets willen meegeven. Meer weten?

Lees het verhaal van Fam. Kloosterman!

Familie De Jong is sponsor van Niyonkuru

Marinda, moeder van het gezin De Jong, vertelt dat ze van haar sponsorkind verschillende dingen leert, zoals omzien naar elkaar en het verschil maken.

Als ouder zou je kunnen denken: ach, wat maakt het allemaal uit. Het is maar één kind dat je helpt. Dat is niets meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Maar dat is niet zo. Hoe klein iets ook is en lijkt, het maakt echt uit wat je doet. Alles telt, ook al is het maar een paar euro. Dat leren onze kinderen van Niyonkuru.”

Lees meer over Fam. De Jong!

“Door zelfvoorzienend te worden, creëer je eigenwaarde”

Voor Mienke en Niek Geerling is de boerderij hun lust en hun leven. Ze houden koeien, schapen, geiten, duiven, kippen, een pony, een hond en een kat. Daarnaast voedt het echtpaar Geerling met veel liefde hun drie jonge kinderen op. Kortgeleden zijn ze sponsor geworden van Rahul uit India.

Lees het verhaal van Mienke, Niek en hun kinderen!

Ben je na het lezen van deze verhalen ook enthousiast geworden?

Kijk welke kinderen nog een sponsor zoeken!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte