Wie is Alice?
Alice droomt ervan om later een politiek leider te worden. Samen met haar ouders, twee broers en twee zussen woont ze in Rwanda. Alice eet het liefst rijst met bonen en helpt haar moeder graag met afwassen.

De ouders van Alice zijn boer en verbouwen bonen en zoete aardappels op hun kleine stukje land. De oogst is klein en de ouders van Alice kunnen met moeite hun kinderen eten geven. Hoewel Alice naar de basisschool gaat, kunnen haar ouders niet altijd het schoolgeld betalen. Als een van de familieleden ziek wordt, is er niet voldoende geld voor goede medische zorg.

Hoe helpt ons programma?
Dankzij het programma van Red een Kind is de moeder van Alice lid geworden van een zelfhulpgroep. De moeder van Alice wordt hier, samen met andere mannen en vrouwen in de gemeenschap, geholpen bij het starten van een eigen bedrijfje zodat ze het inkomen van het gezin kan vergroten. Alice zal lid worden van een kindergroep waar de kinderen leren over kinderrechten, gezonde voeding en het belang van onderwijs.

Wat kun jij doen?
Als jij Alice sponsort, help je niet alleen haar en haar familie, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!