Steun het Noodfonds

Ja, ik geef aan het Red een Kind Noodfonds!

Steun het Red een Kind noodfonds en help kinderen in nood!

Wat doen we met het Red een Kind Noodfonds?
Met het Red een Kind Noodfonds helpen wij kinderen en hun familie in landen waar sprake is van een crisissituatie. Onze hulpverleners zorgen samen met lokale partners voor bescherming, voedsel, traumahulp en onderwijs.   

We zijn aanwezig in DR Congo
In Democratische Republiek Congo zijn wij aanwezig in de provincie Noord-Kivu. Hier hebben een miljoen kinderen dringend behoefte aan voedsel, traumazorg, onderwijs en bescherming. Wij werken met name vanuit vluchtelingenkampen op het platteland.  

Wat is er aan de hand in Congo?
DR Congo is het grootste land in Afrika. Het land kent een geschiedenis van geweld en burgeroorlogen. Verschillende gewapende groepen vechten om het bezit van grondstoffen en land. Daarbij is het inzetten van kindsoldaten, verkrachting en kidnapping aan de orde van de dag. Na een omstreden verkiezingsuitslag in 2020 is er een noodsituatie ontstaan die nog altijd voortduurt. In combinatie met een recente vulkaanuitbarsting en mislukte oogsten door klimaatverandering, zijn er op dit moment ruim vijf miljoen mensen op de vlucht. Het is de meest vergeten crisis ter wereld. 

U geeft aan het Red een Kind Noodfonds. Wat doen wij er mee?
Als Red een Kind hebben we tot nu toe ingezet op kindsponsoring en langdurige projecten. In instabiele crisisgebieden werkt dit niet. Wat hier wel nodig is, is het zorgdragen voor voedsel, bescherming, traumahulp en onderwijs in een omgeving waar aandacht is en rust. Kortom, zorgen voor stabiliteit in een instabiele en onveilige omgeving. De plekken waar wij werken, worden veilige havens voor kinderen, hun familie en vrienden.  

Als u het Red een Kind noodfonds steunt,  kunnen onze hulpverleners samen met lokale partners direct aan de slag in een gebied met een crisissituatie. Met uw donatie investeert u in onderwijs, voedsel en traumazorg! 

 

Bekijk hier beelden uit DR Congo

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ja, ik geef aan het Red een Kind Noodfonds!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Uw gift aan het Red een Kind noodfonds besteden we allereerst aan een veilige omgeving voor kinderen in DR Congo. Als er meer giften binnenkomen dan daarvoor nodig is, besteden we die aan andere noodhulpprojecten gericht op kinderen. U kunt erop vertrouwen dat uw geld goed terecht komt.