Steun het Noodfonds

Ja, ik geef aan het Red een Kind Noodfonds!

 

Wat doen we met het Red een Kind Noodfonds?
Met het Red een Kind Noodfonds helpen wij kinderen en hun familie in landen waar sprake is van een crisissituatie. Onze hulpverleners zorgen samen met lokale partners voor bescherming, voedsel, traumahulp en onderwijs.    

Waar zijn wij met het Noodfonds aanwezig?
In Democratische Republiek Congo zijn wij aanwezig in de provincie Noord-Kivu. Hier hebben een miljoen kinderen dringend behoefte aan voedsel, traumazorg, onderwijs en bescherming. Wij werken met name vanuit vluchtelingenkampen op het platteland. In Zuid-Soedan werken wij in de regio Pibor, een van de armste regio’s van Zuid-Soedan.  

 

Waarom DR Congo, regio Noord-Kivu?
Een recordaantal van 6,9 miljoen is ontheemd geraakt door conflicten in Congo. Niet eerder zijn er bij een conflict zo veel vluchtelingen geteld en is het daarmee een van de grootste humanitaire crises ter wereld. (bronnen: Internationale Organisatie voor Migratie en nos.nl) 

We hebben met geld uit het Noodfonds in DR Congo mooie projecten kunnen uitvoeren:

Kinderen ontvangen rugzak met schoolmaterialen 
Nieuwe schoollokalen voor kinderen in DR Congo 

 

Waarom Zuid-Soedan, regio Pibor?
Pibor is een van de armste regio’s in Zuid-Soedan. Als gevolg van de vele conflicten en natuurrampen zijn de meeste scholen vernietigd en zijn er grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor met name jonge kinderen. Denk aan voedseltekorten.  

Lees meer over Pibor, Zuid-Soedan en de projecten die we graag willen starten: www.redeenkind.nl/pibor  

 

Wat wij doen vanuit het Red een Kind Noodfonds
Als Red een Kind hebben we tot nu toe ingezet op kindsponsoring en langdurige projecten. In instabiele crisisgebieden werkt dit niet. Wat hier wel nodig is, is het zorgdragen voor voedsel, bescherming, traumahulp en onderwijs in een omgeving waar aandacht is en rust. Kortom, zorgen voor stabiliteit in een instabiele en onveilige omgeving. De plekken waar wij werken, worden veilige havens voor kinderen, hun familie en vrienden.   

Als u het Red een Kind noodfonds steunt, kunnen onze hulpverleners samen met lokale partners direct aan de slag in een gebied met een crisissituatie. Met uw donatie investeert u in onderwijs, voedsel en traumazorg!  

Ja, ik geef aan het Red een Kind Noodfonds
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ja, ik geef aan het Red een Kind Noodfonds!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Uw gift aan het Red een Kind Noodfonds besteden we aan onze projecten in Zuid-Soedan en DR Congo. Als er meer giften binnenkomen dan voor deze projecten nodig is, besteden we die aan andere noodhulpprojecten gericht op kinderen. U kunt erop vertrouwen dat uw geld goed terecht komt. 

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte