Wat leuk dat jullie meedoen aan de spaaractie van Red een Kind!

Op zoek naar extra materialen?
We hebben extra materiaal beschikbaar! Deze kun je snel en gemakkelijk zelf downloaden. Ideaal als je net een aantal spaarkaarten te kort komt. Je kunt ze gelijk printen.

De volgende materialen kun je downloaden:

Starten met de actie?
Download hieronder de uitleg voor ouders. Ook de QR-code om digitaal te sparen is toegevoegd aan deze uitleg. Tijdens het ophalen van geld voor de actie kunnen de kinderen de QR-code laten scannen, zodat mensen gemakkelijk geld over kunnen maken.

Heb je een fysiek spaarpakket ontvangen? Dan staat deze uitleg en de QR-code op de envelop die je samen met de spaarkaart mee kunt geven aan de kinderen. Met de spaarkaart en de uitleg voor de ouders kunnen de kinderen op pad om geld op te halen voor Red een Kind!

Lesmateriaal
In samenwerking met Daisy Mertens, één van de beste leraren ter wereld, hebben wij voor deze actie lesmateriaal gemaakt. De kinderen komen zo meer te weten over de omstandigheden van kinderen die in armoede leven. Ook wordt de spaaractie nog een keer toegelicht. Ideaal dus om als leerkracht de actie uit te leggen aan de leerlingen!

Tip: Begin met dit lesmateriaal als introductie op de spaaractie in de lesweek van 26 tot en met 30 september! Zo kunnen jullie op meteen de hele maand oktober aan de slag met sparen.

Je kunt het lesmateriaal hieronder via de linkjes bekijken. Er is voor de onderbouw en de bovenbouw een aparte LessonUp gemaakt. De handleidingen zijn ingedeeld in onder-, midden- en bovenbouw.

LessonUp presentaties:
Lesmateriaal onderbouw
Lesmateriaal bovenbouw

Handleidingen bij LessonUp presentaties:
Handleiding onderbouw
Handleiding middenbouw
Handleiding bovenbouw

 

Extra actiepakketten
Wil je als school extra spaarpakketten of een extra poster ontvangen?

Stuur dan een mail naar communicatie@redeenkind.nl. Vergeet niet te vermelden hoeveel pakketten of posters je graag wilt ontvangen. 1 pakket bevat materiaal voor 30 leerlingen.

 


Mooie momenten zijn er om vast te leggen!

Vergeet dus niet om een mooie foto te maken van hoe de spaaractie leeft op jullie school.

Stuur de foto op naar communicatie@redeenkind.nl Doe dit uiterlijk 31 oktober en maak kans op een leuke prijs!

Veelgestelde vragen