Wat leuk dat jullie meedoen aan de spaaractie van Red een Kind!

Op deze pagina vind je alles wat je aan (extra) materiaal nodig hebt om in oktober met jouw school of klas te sparen!

 

De actie introduceren
Voor ouders: We hebben een brief met informatie voor de ouders gemaakt om hen voorafgaand aan de actie op de hoogte te brengen. Zo weten ze dat de actie eraan komt en zijn ze op de hoogte van de belangrijkste zaken. 

Ook kun je hier de tekst op de spaarenvelop downloaden, met de belangrijkste praktische informatie en de QR-code voor het digitaal sparen.  

Voor leerkrachten op je school: Hier vind je (nogmaals) de handleiding voor leerkrachten, inclusief een stappenplan voor de actie. Deze zit ook in het spaarpakket.

Lesmateriaal
In samenwerking met pabostudenten van de VIAA-hogeschool in Zwolle hebben wij voor deze actie lesmateriaal gemaakt, passend bij het thema ‘Bij mij thuis’. De kinderen komen zo meer te weten over de omstandigheden van kinderen die in armoede leven. Ook wordt de spaaractie nog een keer toegelicht. 

Tip! Begin met dit lesmateriaal als introductie op de spaaractie in de lesweek van 25 t/m 29 september. Zo kun je met de hele school of klas meteen in oktober aan de slag met sparen en zijn de belangrijkste dingen bekend. 

Je kunt het lesmateriaal hieronder downloaden. 

Onderbouw: Presentatie | Handleiding | Werkblad 

Middenbouw: Presentatie | Handleiding | Werkblad 

Bovenbouw: Presentatie | Handleiding 

Extra spaarpakketten
Wil je als school extra spaarpakketten of een extra poster ontvangen? 

Stuur dan een mail naar communicatie@redeenkind.nl. Vergeet niet te vermelden hoeveel pakketten of posters je graag wilt ontvangen (1 pakket is materiaal voor 30 leerlingen).  

Voor de fanatiekelingen: extra spaarkaarten! 

We hebben extra materiaal beschikbaar voor fanatieke spaarders. Deze kun je downloaden en zelf printen. Ideaal als je net een aantal spaarkaarten tekortkomt (download hier spaarkaart 1) óf als je leerlingen super fanatiek aan het sparen zijn en je extra spaarkaarten nodig hebt! 

Download dan hier spaarkaart 2 én memoryvel 2. Zo spaar je voor een nog groter memoryspel!

Wil je dat de spaarkaart of het memoryvel er precies hetzelfde uitziet als in het kant-en-klaar pakket? Bestel dan de materialen via bijvoorbeeld Drukwerkdeal. Bekijk hier de specificaties voor het bestellen van de spaarkaarten en de memoryvellen.

Mooie momenten zijn er om vast te leggen! 

We doen deze actie samen. We zijn dan ook benieuwd hoe de spaaractie in jouw klas of op jouw school verloopt. Vergeet daarom niet om een mooie of creatieve foto te maken van de spaaractie. De school of klas met de leukste foto wint een prijs! 

Stuur de foto op naar communicatie@redeenkind.nl. Doe dit uiterlijk op 3 november. 

Veelgestelde vragen

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte