Het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA) komt in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op Sulawesi. Er wordt gevreesd voor duizenden doden. Huizen, wegen en gebouwen zijn zwaar beschadigd. De Indonesische overheid heeft buitenlandse hulporganisaties gevraagd te ondersteunen bij de hulpverlening. Het is hiermee ramp op ramp voor IndonesiŽ na de talrijke aardbevingen op Lombok in de afgelopen twee maanden.

“We zijn momenteel druk bezig te onderzoeken op welke wijze onze organisaties het beste hulp kunnen verlenen”, zegt KlaasJan Baas, woordvoerder van het Christelijk Noodhulpcluster. “Er zijn al veel christelijke organisaties en kerken in Indonesië die hulp aanbieden, vrijwilligers sturen en geld inzamelen. Wij kunnen deze hulp ondersteunen met geld, technische kennis en gebed.”

Noodhulp op Sulawesi en Lombok
Giften voor Indonesië worden besteed aan noodhulp op de eilanden Lombok en Sulawesi. Lombok werd in augustus getroffen door een serie zware aardbevingen. Het Christelijk Noodhulpcluster biedt hier hulp via lokale organisaties, partners en kerken. “We organiseren onder andere noodopvang voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Ook voorzien we honderden huishoudens van eerste levensbehoeften zoals onderdak en voedsel.

U kunt dit werk ondersteunen via ons noodhulpnummer: IBAN NL80 INGB 0000 0001 32. Voor kerken en organisatie die willlen collecteren of in actie komen, is hier een powerpointpresentatie te downloaden. Namens de kinderen en gezinnen in Indonesië: hartelijk dank!