Noodfonds DR Congo

‘Help een kind dat lijdt onder oorlog en geweld’

 

Projectnr: 2990

 

Bij een dreiging van gevaar denken we direct aan onze geliefden, vooral aan onze kinderen. Waar zijn ze? Zijn ze veilig? Daarom vragen wij uw aandacht voor de crisis in Democratisch Republiek Congo, het grootste land van Afrika. Hier speelt zich een enorme vergeten crisis af: meer dan drie miljoen kinderen zijn ontheemd, ondervoed en getraumatiseerd. Een half miljoen van deze kinderen is onder de vijf jaar.

DR Congo kent een geschiedenis van geweld en burgeroorlogen. Verschillende gewapende groepen vechten om het bezit van grondstoffen en land. Daarbij is het inzetten van kindsoldaten, verkrachting en kidnapping aan de orde van de dag.

VEILIGE HAVENS
Als Red een Kind hebben we tot nu toe ingezet op kindsponsoring en langdurige projecten. In instabiele crisisgebieden, zoals in DR Congo, werkt dit niet. Wat in deze gebieden wél nodig is, is het zorgdragen voor voedsel, bescherming, traumahulp en onderwijs in een omgeving waar aandacht is en rust. Kortom, zorgen voor stabiliteit in een instabiele en onveilige omgeving. Wij streven ernaar dat de plekken waar wij werken, veilige havens worden voor kinderen, hun familie en vrienden.

Klik voor een korte film over het noodfonds op de afbeelding.

 

Op 3 januari jl. gaf Simone Schoemaker een interview in het programma ‘Uitgelicht’ op Family7. In dit interview vertelt ze meer over de achtergronden van het conflict in DR Congo en het Noodfonds van Red een Kind. Klik hier om het interview te bekijken. Ook verwijzen wij u ook graag naar ons artikel ‘Werken aan herstel en hoop in de hel op aarde‘.

INVESTEER IN KINDERLEVENS!
Met ons noodfonds helpen wij kinderen in landen waar sprake is van een crisissituatie. Onze hulpverleners zorgen samen met lokale partners voor bescherming, voedsel, traumazorg en onderwijs. Als u het noodfonds steunt, kunnen onze hulpverleners direct aan de slag in een gebied met een crisissituatie. Met uw donatie investeert u in onderwijs, voedsel en traumazorg. Laten we samen levens redden, leed verzachten, stabiliteit brengen en hoop geven. Alvast heel hartelijk dank voor uw medeleven, gebed en steun!

BID MEE!
• Bid voor veiligheid van de gezinnen, dat de aanslagen en ontvoeringen zullen stoppen
• Bid dat de Congolezen ondanks de geschiedenis van geweld hun veerkracht behouden
• Bid voor de veiligheid van onze medewerkers en die van onze partnerorganisaties

STEUN ONS WERK
Steun ons werk door uw bijdrage over te maken op rekening NL77 ABNA 03 77 33 28 60 t.n.v. Red een Kind, o.v.v. ‘2990 Noodfonds DR Congo’. Hieronder kunt u een collectepresentatie of bericht voor uw kerkblad downloaden om deze collecte onder de aandacht te brengen.

Ja, ik doneer ook aan het Noodfonds

 

DOWNLOADS

Collectepresentatie Red een Kind Noodfonds DR Congo
Collectepresentatie Red een Kind Noodfonds DR Congo – 1 slide
Bericht voor kerkbode – Noodfonds DR Congo

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte