In een donker kamertje klinkt het gehuil van een pasgeboren baby. Haar naam is Skovian. Nooit zal ze haar moeder deze naam liefkozend horen uitspreken, want Skovian is slechts enkele uren oud als haar moeder haar voorgoed achterlaat. Waarom? Ze is geboren met een klompvoet…

Verstoten worden om je beperking komt in Gwassi (Kenia) helaas vaker voor. Er is veel angst en onwetendheid rondom handicaps. Is het een vloek of misschien besmettelijk? Kinderen met een beperking worden weggestopt in huis en mogen niet naar school. Erger nog: vaak worden ze verwaarloosd of mishandeld.

Skovian had geluk. Haar oom Jack heeft haar in huis genomen en zorgt als een vader voor haar: “Misschien denken anderen er anders over, maar voor mij is ze gewoon Skovian, ondanks haar beperking.”

Jack is een van de weinigen in Gwassi die kinderen met een beperking als volwaardig ziet. Dat terwijl élk kind door God is gemaakt en liefde verdient. Wij willen daarom de taboes doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken. Uw steun is daarbij onmisbaar!

Elk kind dat verlaten wordt is er één teveel! Een verandering in denken is nú nodig. Mogen kinderen met een beperking op u rekenen?

 

Geef voor dit project


Terug naar overzicht