Vandaag is de grote dag! Daar sta je, in je allermooiste jurk. Klaar om 'ja' te zeggen tegen de liefde van je leven. Klaar voor een toekomst samen! Klinkt als een sprookje, toch?

Niet voor Maureen uit Malawi. Haar verhaal is schrijnend. Door armoede en gebrek aan perspectief trouwde ze op veel te jonge leeftijd, net als duizenden andere meisjes in Malawi. 

Trouwen als je nog een kind bent: dat heeft grote gevolgen. Meisjes als Maureen stoppen met school en zijn vaak erg kwetsbaar. Ze worden vaak slachtoffer van huiselijk geweld en ook hun kinderen groeien dan weer op in een gebroken gezin. Voor meisjes die té jong zwanger raken, is een bevalling bovendien levensgevaarlijk. Aan dit onrecht moet een einde komen! 

Met uw hulp zet Red een Kind zich in om meisjes weer een toekomst te bieden. Dat begint bij de ouders: zij leren wat ze zélf kunnen doen om de situatie in hun gezin te verbeteren en waarom onderwijs zo belangrijk is voor hun dochters. Speciaal opgerichte comités voor kinderbescherming bewaken de rechten van meisjes en jongens en helpen kindhuwelijken voorkomen of terug te draaien. Meer weten? Bekijk hier het verhaal van veldwerker Vusi over de aanpak van kindhuwelijken. 

Geeft u meisjes in Malawi hoop voor de toekomst? Voor €30,- helpt u de toekomst van een meisje veilig te stellen.  

Geef voor dit project


Terug naar overzicht