Veelgestelde vragen

Kun je hieronder geen antwoord vinden op je vraag?
Neem dan contact met ons op via (038) 460 4648 of stuur een mail naar info@redeenkind.nl.

 • Waar kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

  Wil je een wijziging aan ons doorgeven van je rekeningnummer of IBAN? Je kunt het hier wijzigen. We zullen de wijziging zo snel mogelijk doorvoeren. Bedankt voor het doorgeven!  

 • Hoe kan ik mijn kindsponsoring beëindigen?

  Wil je je sponsoring opzeggen? Wat ontzettend jammer dat je met de sponsoring van je kind of gezin wilt stoppen. Wij vinden het fijn als je ons daarover zou willen bellen: je kan ons bereiken via (038) 460 46 48. Lukt het niet om ons te bellen of heb je liever dat we jou bellen? Wil je je gegevens dan hier doorgeven? We nemen dan graag telefonisch contact met jou op.

 • Waar kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

  Wil je het e-mailadres dat bij ons bekend is wijzigen? Geef dit dan hier door. We zullen de aanpassing zo snel mogelijk doorvoeren.  

 • Hoe kom ik in contact met Red een Kind?

  Red een Kind helpt graag om jouw vragen te beantwoorden of informatie toe te sturen. Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Neem dan contact met ons op via (038)460 4648 of vul het contactformulier in. Een email sturen naar info@redeenkind.nl kan natuurlijk ook.

 • Waar kan ik informatie aanvragen?

  Wat leuk dat je interesse hebt in Red een Kind. Hier kun je aangeven welke informatie je graag wilt ontvangen.  

 • Waar kan ik mijn nieuwe adresgegevens doorgeven?

  Wil je je nieuwe adresgegevens doorgeven? Vul hier je gegevens in. Dan passen wij je adreswijziging zo spoedig mogelijk aan. Het kan zijn dat er al post naar je vorige huisadres onderweg is. Onze excuses daarvoor. Nadat je adres is aangepast zal je post ontvangen op je nieuwe adres.  

 • Hoe besteden jullie aandacht aan het christelijk geloof in het programma?

  Red een Kind staat bekend als een christelijke organisatie. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in de landen waar we onze programma’s uitvoeren. Per land verschilt dat wel. In een land als Malawi is een bijeenkomst met kinderen of volwassenen volkomen vanzelfsprekend dat er ook gezongen en gebeden wordt. Ook niet-christenen zijn daar hartelijk welkom en zingen zelfs enthousiast mee. In verschillende landen in Afrika is dit heel normaal, maar in een land als India kan dat weer helemaal niet. Ook in India zijn al onze medewerkers christelijk, maar is het verboden om openlijk het evangelie te verspreiden. Wij vinden het in elk geval heel belangrijk dat we niemand uitsluiten. Of een kind christelijk is of niet: elk kind zien wij als een uniek geschenk van God. Elk kind mag gezond en veilig opgroeien. Armoede is onrecht voor ieder kind. Dat wij daaraan als christenen werken zien wij (en anderen!) als een christelijk getuigenis. Meer weten? Download hier meer informatie.

 • Hoe geef ik mijn gift door aan de Belastingdienst?

  In je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting wordt gevraagd of je een gift hebt gedaan aan een goed doel of ANBI (algemeen nut beogende instelling). Vervolgens wordt er gevraagd of dit een periodieke gift is die schriftelijk is vastgelegd (ja) en of deze bij een notaris is vastgelegd (ja/nee). Ook vul je het RSIN-nummer van Red een Kind (0057.47.533) en het transactienummer van de overeenkomst aan (deze staat vermeld op de overeenkomst).

 • Hoe groot is mijn belastingvoordeel?

  Dat verschilt per persoon en is afhankelijk van het te schenken bedrag, het inkomen en overige aftrekposten.

 • Hoe kan ik meer betekenen voor mijn sponsorkind of -gezin?

  • Vertel aan je familie of vrienden dat je sponsor bent geworden. Tip: als je op jouw verjaardag geld inzamelt voor Red een Kind heb je gelijk een mooie aanleiding om meer te vertellen over jouw sponsorkind of –gezin. Dit kun je eenvoudig doen via ons actieplatform.
  • Als je een brief hebt ontvangen waar je erg blij mee bent, deel hem dan eens op social media. Of nog makkelijker: volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.
  • Als sponsor ontvang je het magazine Omarmen. Geef deze door als je het uitgelezen hebt; zo kun je ook anderen inspireren.
  • Heb je (klein)kinderen die naar de basisschool of middelbare school gaan? Misschien leuk om voor te stellen een actie met school te doen voor Red een Kind. We hebben daarvoor superleuke scholenpakketten klaarliggen. Ook met het bedrijf waar je werkt of met de kerk waar je naartoe gaat, kun je iets betekenen voor kinderen in armoede. Voor een overzicht van de mogelijkheden kun je hier kijken.
  • We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor de kringloopwinkels, om voorlichting te geven op scholen, ons te helpen met (de voorbereiding van) evenementen of voor administratief werk. Ook wanneer je eens in de paar maanden een paar uurtjes wil helpen, kun je al veel betekenen. Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Red een Kind. Op zoek naar vacatures voor vrijwilligers? Kijk dan op de pagina: werken bij Red een Kind.

 • Hoe lang kan ik het kind blijven sponsoren?

  De programma’s van Red een Kind duren gemiddeld 7 jaar. Daarna wordt het programma afgerond en geëvalueerd. De ouders zijn daarna in staat om zelf voor hun kinderen te zorgen door de hulp die ze hebben ontvangen en vaardigheden die ze hebben geleerd. Het sponsorkind is daarom op zoek naar een sponsor voor 7 jaar. Duurt het programma voor jouw sponsorkind korter dan 7 jaar? Het kan voorkomen dat je sponsorkind al eerder een andere sponsor heeft gehad. Je sponsoring start dan later in het programma. Ook komt het wel eens voor dat een kind met zijn of haar ouders gaat verhuizen. Vaak is het mogelijk om dan verder te gaan met de sponsoring van een ander kind in hetzelfde programma.

 • Ik ben nu donateur via maandelijkse incasso. Kan ik dat omzetten in een overeenkomst periodieke schenking?

  Ja, dat kan. Omdat ieder jaar hetzelfde bedrag moet worden geschonken, zal de overeenkomst ingaan op 1 januari van het volgende kalenderjaar. Wil je dit jaar al periodiek schenken? Dan zal je het bedrag dat voor de overeenkomst is gedoneerd nog een keer moeten doneren om van de fiscale voordelen gebruik te kunnen maken.

 • Wat is het incassant-ID?

  Red een Kind heeft van de bank toestemming om bij anderen geld te incasseren. Elke organisatie die die toestemming heeft, heeft een incassant-ID. Dit is dus niet het rekeningnummer, maar het nummer dat is gekoppeld aan de toestemming aan Red een Kind om te mogen incasseren. Het incassant id van Red een Kind is NL27REK410224540000.