Geloof in de ouders van Pibor!

 

Projectnr: 2991

 

Elke ouder wil uiteindelijk hetzelfde: zélf voor je kinderen kunnen zorgen. Zo ook de vaders en moeders in Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan. Als gevolg van conflicten en natuurrampen zijn de meeste scholen vernietigd en zijn er grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor met name jonge kinderen, zoals ondervoeding. Maar, er zijn ook mensen met hoop die hun land willen opbouwen. Red een Kind zet samen met de vaders, moeders, opa’s en oma’s in Piborduurzame projecten op die ervoor zorgen dat hun kinderen en kleinkinderen een toekomst hebben.  

"Het leven is hier zwaar, vooral als de regen komt. Dan loopt alles vol met water en plakt de zwarte modder overal aan vast. In het regenseizoen hebben we wel meer te eten, als het lukt om vissen te vangen uit de rivier. Ik sta er alleen voor. Mijn man werd gedood tijdens rellen." 

Joy (46), moeder van 4 kinderen

Hechte gemeenschappen
Zuid-Soedan ligt in het oosten van Afrika, ingeklemd tussen onder andere Soedan, Ethiopië en Oeganda. Het is een land waar de meerderheid van de mensen afhankelijk is van humanitaire hulp en waar miljoenen zijn gevlucht door stammenoorlogen en natuurrampen. Maar het is ook een prachtig land met een rijke cultuur, hechte gemeenschappen en met mensen met hoop voor hun land. Red een Kind zet samen met de vaders, moeders, opa’s en oma’s in Pibor duurzame projecten op die ervoor zorgen dat hun kinderen en kleinkinderen een toekomst hebben.   

Projecten in Pibor
In Zuid-Soedan is het door de onstabiele situatie niet mogelijk om met een meerjarig dorpsprogramma of met kindsponsoring te werken. De projecten van Red een Kind in Pibor worden daarom betaald vanuit het Red een Kind Noodfonds. Samen met lokale partners en de leiding van de gemeenschappen wordt er geïnventariseerd waar behoefte aan is en wat mogelijk is in het dorp. Denk aan zelfhulpgroepen voor ouders rondom landbouw en het programma Build your Own Buddy, traumazorg voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar.

Lees hier meer verhalen van ouders in Pibor en informatie over de projecten.

“Ik geloof in Zuid-Soedan. Dit is mijn land. De eindeloze spiraal van geweld moeten we onderbreken, zodat we een verschil kunnen maken in het leven van de kinderen hier.” Bebe Dominique, programma-coördinator van Red een Kind in Pibor 

GELOOF IN DE OUDERS VAN PIBOR!
Als Red een Kind geloven wij in de moeders, vaders, opa’s en oma’s van Pibor. Wij zien de impact die het delen van kennis en het samenwerken aan langdurige oplossingen heeft. Geloof ook in de ouders van Pibor en verander levens! Met uw donatie investeert u traumazorg en landbouwprojecten: projecten die ervoor zorgen dat kinderen een kans hebben op een toekomst. Alvast heel hartelijk dank voor uw medeleven, gebed en steun!

BID MEE

  • Bid voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s in Pibor en hun (klein)kinderen. 
  • Bid voor de veiligheid van de kinderen te midden van de vele conflicten in het land. 
  • Bid voor de veiligheid van onze medewerkers en die van onze partnerorganisaties. 

STEUN ONS WERK
Steun ons werk in Pibor (Zuid-Soedan) door uw bijdrage over te maken op rekening NL77 ABNA 03 77 33 28 60 t.n.v. Red een Kind, o.v.v. ‘2991 Noodfonds Zuid-Soedan’, gebruik het online donatieformulier of geef via Tikkie.

Ja, ik geloof in Pibor! | online donatieformulier

Ja, ik geloof in Pibor! | Tikkie

Hieronder kunt u een collectepresentatie of bericht voor uw kerkblad downloaden om deze collecte onder de aandacht te brengen.

DOWNLOADS

Bericht voor kerkbode – Red een Kind Noodfonds Pibor (Zuid-Soedan)
Collectepresentatie Red een Kind Noodfonds Pibor (Zuid-Soedan)
Collectepresentatie Red een Kind Noodfonds Pibor (Zuid-Soedan) – 1 slide 

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte