Actieboeken

Lees meer over de actieboeken die zijn geschreven naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek.

Oppasser voor een dag (onderbouw)

Auteur: Leontine Gaasenbeek
Uitgever: Van Driel Publishing

Pleun weet nog niet wat ze later worden wil. Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd, maar Pleun kan niet kiezen, er zijn zoveel leuke beroepen. Als de school voorbij is loopt Pleun langs de dierentuin naar huis. Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt! Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag. De volgende dag vertelt ze in de klas over haar avontuur. Weet Pleun nu wat ze later worden wil? Oppasser voor een dag is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen, een prentenboek vol avontuur en plezier, met een verrassend einde!

Dokter Domoor (middenbouw)

Auteur:
Bram Kasse
Uitgever: Den Hertog

‘Tijd voor Skips spreekbeurt,’ zegt de juf. ‘Laat maar zien wat je later wilt worden.’ Wat een ramp! Skip heeft geen idee. Voetballer, vlogger, kok, agent? Hij is overal te dom voor (vindt hij). Maar dan krijgt hij een geweldig idee. Hij wordt dierenarts. Net als dokter Domoor. Skip mag vast wel spullen lenen voor zijn spreekbeurt. En misschien ook wel een paar dieren. Maar of dat nou zo’n slim plan is? Want Pepper gaat mee, zijn stuiterende zusje. En de dokter heet niet voor niets Domoor. Dat wordt dus een puinhoop.

De geheime operatie (bovenbouw)

Auteur: Henriët Koornberg-Spronk
Uitgever: Kokboekencentrum

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit verhaal gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

Ben je enthousiaste geworden over deze actieboeken?

De eerste 25 scholen die zich aanmelden voor de spaaractie mogen een gratis actieboek uitkiezen. Was jij een van die 25 aanmeldingen en heb je jouw voorkeur doorgegeven? Super! De actieboeken moeten nog gedrukt worden, eind september kun jij dit actieboek ophalen bij de boekhandel die jij aan hebt gegeven bij de aanmelding.

Was je net iets later dan de 25 eerste inschrijvingen of wil je alle drie de actieboeken hebben, dan kun je deze tijdens de Kinderboekenweek kopen in de boekwinkel of op een later moment met het geld dat jullie ophalen met de spaaractie. Dat is het mooie van deze actie: 10% van de opbrengst is voor boeken bij jullie op school!

Ga terug naar de vorige pagina!