Spaar voor je schoolbieb en help kinderen in Rwanda!

Na het succes van afgelopen jaar hebben BCB en Red een Kind opnieuw de handen ineengeslagen. Ook dit jaar kun je weer meedoen aan een leuke spaaractie voor het goede doel! De actie start tegelijk met de Kinderboekweek op 30 september en loopt door t/m 31 oktober. We sparen voor gezond eten voor kinderen in Rwanda. En weet je wat leuk is? 10% van de opbrengst mag bij jullie besteed worden aan boeken voor de schoolbieb! Meld je nu aan!

Ik wil mijn school aanmelden!

Waarom is de hulp van jullie school nodig?
In Rwanda gaan veel kinderen die in armoede leven ‘s avonds met honger naar bed. Dat komt omdat hun ouders niet genoeg geld verdienen om hen genoeg eten  te geven. Als er wel eten is, dan eten ze de hele dag hetzelfde bijvoorbeeld de hele dag mais, waardoor kinderen niet genoeg vitaminen binnenkrijgen. Om goed te groeien hebben kinderen genoeg én gezond eten nodig. Spaart jullie school mee voor groente en fruit voor de kinderen in Rwanda?

Hoe het werkt
Ieder kind krijgt een spaarkaart met een ananas, wortel of banaan erop. Een volle spaarkaart is 25 euro waard, elke kleine wortel, ananas of banaan staat symbool voor 1 euro. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden worden gevraagd om te sponsoren. Spaarkaart vol? Dan worden ze opgehangen aan een slinger in de klas. Kinderen mogen natuurlijk zoveel spaarkaarten volmaken als ze willen.

Wat wordt er gedaan met geld dat opgehaald wordt?
Het geld dat we ophalen is voor het project in Rwanda. Hierdoor kan Red een Kind moestuinen aanleggen bij scholen en bij gezinnen thuis. We helpen ook de ouders om meer geld te verdienen, dan kunnen ze hun kinderen niet alleen nu, maar ook in de toekomst gezond eten geven.

 

Win-win!
Wat deze actie nou zo leuk maakt: 10% van de totale schoolopbrengst mag in de lokale christelijke boekhandel worden besteed aan boeken voor jullie schoolbieb! De overige 90% gaat naar Red een Kind.

Plus
De school die de meeste wortels, ananassen en bananen heeft gespaard wint een gezonde verrassing voor de hele school. Win-win-win dus! Bekijk hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze spaaractie.

Het actiepakket

  • 30 stevige spaarkaarten (in de vorm van een ananas, banaan of wortel).
  • Begeleidende brief met uitleg voor de leraren
  • Enveloppen om geld in te bewaren met uitleg voor de ouders
  • Touw om de slinger mee te maken.
  • Een poster waar je op kan aangeven hoeveel geld er al is opgehaald.

Waarom moet je juist meedoen aan deze actie?
Het actiepakket is kant-en-klaar. Dit betekent dat iedere leraar gelijk aan de slag kan met de klas zonder zelf materialen te verzamelen. Is dat niet ideaal?

Aanmelden
Meld jouw school aan via onderstaande button. Daar kun je ook aangeven of je één of meerdere actiepakketten wilt bestellen. Let op: heb je via de boekhandel een werkmap en/of scholenpakket voor de Kinderboekenweek besteld? Dan ontvang je automatisch één actiepakket. Wil je meerdere pakketten ontvangen? Vul dan het formulier in.

Let op: Laat je liever de kinderen sparen via een QR-code? Neem dan contact met ons op via communicatie@redeenkind.nl.

Ik wil mijn school aanmelden!