Spaar voor je schoolbieb en help een gezin in Kenia!

De hele maand oktober kunnen scholen/klassen geiten sparen voor gezinnen in Afrika. En 10% van de opbrengst mag bij jullie besteed worden aan boeken voor de schoolbieb!

Waarom geiten?
In Kenia zijn geiten van grote waarde, bijvoorbeeld door de melk die ze geven. Meer dieren betekent meer en gezonder eten voor de kinderen en gezinnen in het dorp! Voor 25 euro heb je al een geit. Dit jaar is het de 25e editie van de Christelijke Kinderboekenmaand. Daarom hebben Red een Kind en BCB samen een campagne bedacht waar lezen en delen hand in hand gaan.

Hoe het werkt
Ieder kind krijgt een spaarvlaggetje met daarop 25 afdrukken van geitenhoefjes. Iedere afdruk is 1,- waard. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden worden gevraagd een geitenhoef te sponsoren. Spaarvlaggetje vol? Dan worden ze opgehangen aan een slinger in de klas. Kinderen mogen natuurlijk zoveel vlaggetjes volmaken als ze willen.

Win-win!
Wat deze actie nou zo leuk maakt: 10% van de totale schoolopbrengst mag in jullie boekhandels worden besteed aan boeken voor de schoolbieb! De overige 90% gaat naar Red een Kind. Een extra reden om de actie onder de aandacht te brengen bij de contactpersonen van de scholen in jullie omgeving.

Plus
De school die de meeste geiten heeft gespaard wint de interactieve voorstelling Op Reis van Red een Kind-ambassadeur Matthijs Vlaardingerbroek t.w.v. €500. Win-win-win dus!

Werkmap
In iedere werkmap die de school besteld, zit een actiepakket. Dit pakket bevat:

  • Een wervende A3 poster over de actie.
  • 30 stevige spaarkaarten (in de vorm van vlaggetjes).
  • Begeleidende brief met uitleg.
  • Enveloppen om geld in te bewaren.
  • Touw om de slinger mee te maken.

Aanmelden
Meld uw school aan via de onderstaande button. Daar kunt u ook aangeven of u één of meerdere actiepakketten wilt bestellen. Let op: heeft u via uw boekhandel een werkmap en/of kennismakingspakket voor de kinderboekenmaand besteld? Dan ontvangt u automatisch één actiepakket. Op deze actie zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ik wil mijn school aanmelden!