V

Spaar voor gratis boeken en help kinderen in armoede!

Doe mee met jouw basisschool!

Bijna 10.000 leerlingen in heel Nederland deden afgelopen jaar mee aan de spaaractie in de maand van de Kinderboekenweek. Goed nieuws: dit jaar gaan we opnieuw sparen!

Het thema van de spaaractie is ‘Bij mij thuis’ en sluit aan bij de landelijke Kinderboekenweek. We sparen de hele maand oktober voor kinderen als Liliane uit Rwanda. Ze is verhuisd naar een huis dat veilig is en warm. Dat willen we voor meer kinderen. Helpt jouw school mee?

Meld jouw school aan! Doe dit zo spoedig mogelijk, zodat je ook nog een gratis actieboek ontvangt. De eerste 30 aanmeldingen ontvangen namelijk een gratis actieboek. We kunnen niet wachten om in oktober samen met jouw school te gaan sparen voor kinderen in armoede! Tien procent van de opbrengst mag je als school zelf besteden in de lokale christelijke boekhandel.

6000 kinderen gaan al meedoen in oktober! 39 scholen hebben zich de afgelopen weken aangemeld. Je kunt nog meedoen, geef je school snel op!

Ik wil gelijk mijn school aanmelden!

Hoe het werkt?

Met jouw eigen klas of de hele school zamel je geld in voor kinderen die in armoede leven in Rwanda. Bij het aanmelden geef je aan met hoeveel leerlingen je spaart en bestel je voor elke klas een spaarpakket. Dit is een kant-en-klaar pakket en bevat alles wat je nodig hebt voor de spaaractie! Ieder kind krijgt een spaarkaart mee naar huis.

De kinderen kunnen familie, vrienden, kennissen, buren en leden uit de kerk vragen geld te doneren. Sparen kan zowel met contant geld als digitaal (via de QR-code op de envelop en de spaarkaart).

Uitgespaard? Hang de spaarkaarten op aan het touw uit het actiepakket en maak van alle spaarkaarten een slinger.

Wat maakt deze spaaractie zo leuk?

 • Win-win. Tien procent van de totale schoolopbrengst mag in de lokale christelijke boekhandel worden besteed aan boeken voor school. Negentig procent van het totaalbedrag gaat naar Red een Kind: in het bijzonder naar de projecten in Rwanda.
 • Prijzen. De school die het grootste bedrag ophaalt per leerling wint een bezoek op school van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. Daarnaast is er ook een prijs voor de school of klas met de mooiste foto van de spaaractie. Bekijk hier de algemene actievoorwaarden.
 • Een gratis actieboek naar keuze. Speciaal voor de Kinderboekenweek worden er drie actieboeken geschreven, passend bij het thema ‘Bij mij thuis’. De eerste 30 scholen die zich aanmelden voor de spaaractie mogen als cadeautje een gratis actieboek uitkiezen! Meld je dus snel aan.
 • Kant-en-klaar. Het actiepakket is kant-en-klaar. Zo hoef je als leerkracht zelf geen materialen meer te verzamelen: je kunt gelijk aan de slag. Ideaal, blijkt uit reacties van leerkrachten op de actie van vorige jaren.

Wat zit er in het actiepakket?

 • 30 stevige spaarkaarten
 • 30 vellen met memorykaartjes
 • 30 enveloppen om geld in te bewaren met uitleg voor de ouders
 • Begeleidende brief met uitleg voor de leerkrachten
 • Touw om met de spaarkaarten een slinger in de klas te maken
 • Een poster waar je op kan aangeven hoeveel geld er al is opgehaald

Hoe kan ik mijn school aanmelden?

Meld jouw school aan via de onderstaande button!

Ja, ik wil mijn school aanmelden!

 

Bij het aanmelden kun je aangeven hoeveel leerlingen er mee gaan doen en hoeveel actiepakketten je dus nodig hebt. Eén actiepakket = materiaal voor 30 leerlingen.

Let op: heb je via de boekhandel een werkmap en/of scholenpakket voor de Kinderboekenweek besteld of ga je dit nog doen? Dan ontvang je al één actiepakket met daarin materiaal voor 30 leerlingen. Wil je met meerdere klassen of zelfs met de hele school sparen? Geef dan in het aanmeldformulier aan hoeveel pakketten je (nog) nodig hebt!

 

Twijfel je nog of je mee gaat doen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van het nieuws van de actie, maar kun je nog even nadenken of je definitief mee gaat doen.

Ja, ik twijfel nog en meld mij aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

 

Ken je Meester Sander ook?

Meester Sander is kleutermeester en schrijft vol passie over het gebruik van ICT met jonge kinderen, over bewegend leren en nog veel meer. Hij is net als vorig jaar heel enthousiast over deze spaaractie! In de video legt hij speciaal voor jou alles uit over de spaaractie. Bekijk hem snel.

Waarom hebben we jouw hulp nodig?

Meer dan de helft van de kinderen leeft in armoede. Ook kinderen zoals de 11-jarige Liliane en haar broertje van 6 jaar. Gelukkig zijn de leefomstandigheden bij Liliane thuis al flink verbeterd: het gezin heeft een dak boven het hoofd. Ook is er een school gebouwd in het dorp waar Liliane en haar broertje heen kunnen én er is vaker genoeg te eten om met een gevulde maag naar bed te gaan.

In het dorp waar Liliane woont, helpt Red een Kind ouders, kinderen en andere inwoners te bouwen aan een toekomst zonder armoede. Er wordt veel gedaan om het dagelijks leven van kinderen te verbeteren. Hier is geld voor nodig. Daarom willen we samen met jouw school sparen voor kinderen in Rwanda. Want élk kind verdient een goed en veilig thuis. Doe je mee?

Benieuwd naar het actiepakket?

Bekijk in deze korte video alvast wat er allemaal in het kant-en-klaar actiepakket zit. Aan alles is gedacht! Je hoeft als leerkracht niets meer voor te bereiden. Super handig!

Leerkracht Pauline van de Emmaschool in Zwolle is ook enthousiast over het kant-en-klaar pakket.  “Toen ik het actiepakket zag, vond ik het er meteen mooi uitzien. De kinderen kunnen direct aan de slag.” Lees hier het hele verhaal over waarom Pauline met haar school meedoet.

 

De eerste 30 aanmeldingen ontvangen een actieboek!

Er worden drie boeken uitgegeven die passen bij het thema ‘Bij mij thuis’: voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Kies zelf welk actieboek jouw school als cadeautje wil ontvangen:

 

 • Thuis bij de koning (onderbouw)
  Auteur: Aisha Meel en Adriëlle Schouten
 • De spannende erfenis (middenbouw)
  Auteur: Willeke Brouwer
 • Wegwezen! (bovenbouw)
  Auteur: Hans Mijnders

 

Enthousiast over de spaaractie?

Wil je er zeker weten bij zijn? Meld jouw school aan!

Ja, ik wil mijn school aanmelden!

Je kunt er ook nog even over nadenken, blijf via de onderstaande button op de hoogte van de spaaractie.

Ik twijfel nog en meld mij aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

Wat doet Red een Kind met het geld dat wordt opgehaald?

Red een Kind besteedt negentig procent van de opbrengst aan projecten in Rwanda waarin wordt gewerkt aan een betere toekomst en een goed en veilig thuis voor kinderen en gezinnen. We trainen ouders in hoe ze hun inkomen kunnen vergroten met behulp van duurzame landbouwmethodes en sparen. Zo kan een gezin bijvoorbeeld sparen voor de bouw van een beter huis.

Daarnaast zorgen we voor goed onderwijs door goede schoolgebouwen, aandacht voor talentontwikkeling en getrainde leerkrachten. Zo doorbreken we de armoede.
Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk. Ouders, kinderen, leerkrachten: iedereen doet mee. Alleen zo is verandering duurzaam en blijvend. Helpt jouw school ook mee?

Heb je nog vragen? Misschien kunnen we je gelijk helpen met de antwoorden op onderstaande vragen.

Enthousiast over de spaaractie?

Ja, ik wil mijn school aanmelden!