Spaar voor gratis boeken en help kinderen in armoede!

De spaaractie voor basisscholen van BCB en Red een Kind blijkt een succes te zijn! Daar zijn we heel blij mee! Wat hebben we enthousiaste reacties ontvangen van kinderen, ouders, juffen en meesters op deze spaaractie. Doet jullie school dit jaar ook mee? De spaaractie start op 1 oktober en stopt op 31 oktober. En weet je wat leuk is? 10% van de opbrengst mag de school besteden aan boeken voor de schoolbibliotheek. Meld jullie school nu aan!

Ik wil gelijk mijn school aanmelden!

Meester Sander vertelt je meer!

Ken je Meester Sander ook? Meester Sander is kleutermeester en schrijft vol passie over het gebruik van ICT met jonge kinderen, over bewegend leren en nog veel meer. Leuk nieuws! Hij is ook heel enthousiast over de spaaractie!

In de video vertelt hij alles wat jij als juf of meester waarschijnlijk wilt weten over de spaaractie. Ook laat hij het actiepakket zien.

Bekijk snel de video:

 

Waarom is de hulp van jullie school nodig bij deze spaaractie?

Het thema van de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Net als elk ander kind heb je vast al een keer gedroomd over je toekomst. Dat doet William (11 jaar) uit Malawi ook. Hij wil graag leerkracht worden. Maar het is voor William niet zeker dat hij zijn droom ook waar kan maken. Door de ernstige armoede waarin hij leeft, is er vaak weinig te eten en nauwelijks geld voor school. Als de kans groot is dat je na de basisschool niet verder kan leren, is leerkracht worden hoog gegrepen.

Helaas zien we bij Red een Kind dat William niet de enige is. In de landen waar we werken is de armoede groot. Duizenden kinderen groeien op met gebrek aan kansen en perspectief. Daarom nodigen we jou uit om samen met ons kinderen in armoede kansen voor de toekomst te bieden.

Hoe werkt het?

Met je klas of hele school zamel je geld in voor kinderen in armoede. Ieder kind in elke klas krijgt een spaarkaart. Een volle spaarkaart is 25 euro waard, elk figuur staat symbool voor een beroep en is 1 euro waard.

Sparen kan zowel met contant geld als digitaal via de QR-code op de envelop. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden worden gevraagd om te sponsoren.

Spaarkaart vol?
Dan worden ze opgehangen aan een slinger in de klas. Kinderen mogen natuurlijk zoveel spaarkaarten volmaken als ze willen.

 

Wat doet Red een Kind met het geld dat wordt opgehaald?

Dat besteden we aan onze projecten, waarin we werken aan een betere toekomst voor kinderen en gezinnen. Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk. Ouders, kinderen, leerkrachten, de lokale overheid: iedereen doet mee. Alleen zo is verandering duurzaam en blijvend.

We trainen ouders in hoe ze hun inkomen kunnen vergroten. Dat zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Zo kunnen ze zélf hun kinderen voldoende te eten geven en naar school laten gaan. En wat een verschil maakt het voor kinderen als ze zien dat hun ouders weer hoop hebben! Daarnaast zorgen we ook voor goed onderwijs: door goede schoolgebouwen, aandacht voor talentontwikkeling en getrainde leerkrachten. Zo doorbreken we de armoede en werken we aan kansen voor elk kind!

Wat maakt deze spaaractie zo leuk?

 • Win-win. 10% van de totale schoolopbrengst mag in de lokale christelijke boekhandel worden besteed aan boeken voor jullie schoolbieb! Deze boeken mag de school zelf uitkiezen. De overige 90% gaat naar Red een Kind.
 • Prijzen. De school die het meeste geld ophaalt per leerling wint een verrassing voor de hele school. Daarnaast is er ook een prijs voor de school of klas met de mooiste foto. Bekijk hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze spaaractie.
 • Een gratis actieboek naar keuze. Voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel worden er drie actieboeken geschreven, passend bij het thema ‘Worden wat je wil‘. De eerste 25 scholen die zich aanmelden voor de spaaractie ontvangen gratis één van de drie actieboeken. Meld je dus snel aan!
 • Kant-en-klaar. Het actiepakket is kant-en-klaar. Zo hoef je als leraar zelf geen materialen meer te verzamelen: met dertig leerlingen kun je gelijk aan de slag. Ideaal, blijkt uit reacties van leerkrachten op de actie van vorig jaar.

Wat zit er in het actiepakket?

 • 30 stevige spaarkaarten
 • Begeleidende brief met uitleg voor de leraren
 • Enveloppen om geld in te bewaren met uitleg voor de ouders (inclusief QR-code op de voorkant)
 • Touw om de slinger mee te maken.
 • Een poster waar je op kan aangeven hoeveel geld er al is opgehaald.

Waarom moet je juist meedoen aan deze actie?

Het actiepakket is kant-en-klaar. Dit betekent dat iedere leraar gelijk aan de slag kan met de klas zonder zelf materialen te verzamelen. Is dat niet ideaal?

Hoe kan ik mijn school aanmelden?

Meld jouw school aan via onderstaande button. Daar kun je ook aangeven of je één of meerdere actiepakketten wilt bestellen. Let op: heb je via de boekhandel een werkmap en/of scholenpakket voor de Kinderboekenweek besteld? Dan ontvang je automatisch één actiepakket. Wil je meerdere pakketten ontvangen? Vul dan het formulier in.

Ik wil mijn school aanmelden!

 

De eerste 25 aanmeldingen ontvangen een actieboek!

Er worden drie boeken uitgegeven die passen bij het thema ‘Worden wat je wil’: voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. De school mag zelf een keuze maken uit de volgende drie boeken:

 • Oppasser voor een dag (onderbouw)
  Auteur: Leontine Gaasenbeek
 • Dokter Domoor (middenbouw)
  Auteur: Bram Kasse
 • De geheime operatie (bovenbouw)
  Auteur: Henriët Koornberg-Spronk

Wil je meer weten over de boeken? Klik hier!

Heb je nog vragen? Misschien kunnen we je gelijk helpen met de antwoorden op onderstaande vragen.

 • Tot wanneer kun je jouw school aanmelden voor deze actie?

  Wil je met de hele school meedoen en hebben jullie daarvoor extra actiepakketten nodig? Meld jouw school dan voor 20 september aan, zodat jullie de actiepakketten nog ontvangen voor 1 oktober. Ontvang je de werkmap van BCB? Dan ontvang je ook één actiepakket. Is dat voldoende voor jouw klas? Dan kun je gelijk aan de slag. In dat geval kun je jouw klas uiterlijk 31 oktober nog aanmelden voor de spaaractie, mits je geen gebruik maakt van digitaal sparen. Om digitaal te kunnen sparen moet de school zijn aangemeld via: https://www.redeenkind.nl/aanmeldenspaaractie.

 • Moet ik met mijn hele school meedoen of kan ik ook met 1 klas meedoen?

  Beide is mogelijk. Met de hele school sparen is leuk maar natuurlijk is het mogelijk om met 1 klas of met een paar klassen mee te doen, het pakket bevat materiaal voor 30 kinderen. Heb je net een paar kinderen meer in de klas? Dan kun je gemakkelijk een spaarkaart downloaden en zelf printen, dan kun je gelijk met de hele klas aan de slag. Je kunt de downloadlink ontvangen door een mail te sturen naar communicatie@redeenkind.nl.

 • We hebben niet voldoende materiaal voor alle kinderen, wat moeten we doen?

  Heb je dit materiaal gelijk nodig? Via redeenkind.nl/materialenspaaractie kun je gelijk een spaarkaart downloaden en zo vaak printen als je wilt. Kom je er niet uit of wil je nog extra fysieke spaarpakketten ontvangen? Stuur dan een mail naar communicatie@redeenkind.nl.

 • Mogen mensen dit jaar ook online betalen in plaats van met contant geld?

  Ja, dat mag! Dit jaar kunnen alle scholen van 1 tot en met 31 oktober 2021 online geld inzamelen met deze spaaractie. Op de envelop staat een QR-code, wanneer iemand deze QR-code scant met de telefoon kan iemand via onze website een gift geven. Klik wel de juiste school aan zodat we goed kunnen bijhouden hoeveel geld jullie school heeft opgehaald.

 • Kunnen we ook online én contant sparen?

  Ja, dat kan ook! Het geld dat jullie contant sparen kunnen jullie op school verzamelen. Het geld dat jullie digitaal sparen komt gelijk bij Red een Kind binnen. Red een Kind maakt daarvan 10% over naar jullie school.

 • Wanneer krijg ik het gratis actieboek?

  De 25 scholen die zich als eerste aanmelden ontvangen een gratis actieboek. Meld je dus zo snel mogelijk aan! Je mag zelf kiezen uit deze drie actieboeken: Oppasser voor een dag, Dokter Domoor, De geheime operatie.

 • Waar kan ik het gratis actieboek afhalen?

  Je kunt het gratis actieboek afhalen bij de christelijke boekwinkel die je hebt opgegeven bij je aanmelding. Dit kan vanaf eind september. Je krijgt in september een e-mail met meer informatie. Let op: dit actieboek is alleen beschikbaar voor de 25 scholen die zich als eerste aanmelden.

 • Onze school is niet christelijk, kunnen we wel meedoen aan deze spaaractie?

  Natuurlijk mogen alle scholen, zowel christelijk als niet christelijk meedoen aan deze spaaractie. Samen sparen we voor kinderen in armoede en hoe meer scholen meedoen, hoe meer kinderen we kunnen helpen.

 • Onze school wil geen christelijke boeken kopen van de 10% van het geld dat we ophalen, maar algemene boeken. Kan dat?

  Ja, natuurlijk kan dat. Veel christelijke boekhandels verkopen ook algemene boeken of kunnen die voor jou bestellen. Is dit niet het geval in de christelijke boekhandel bij jou in de buurt? Kijk dan in een grotere plaats in de buurt of dit wel mogelijk is. Kom je er niet uit of heb je hier nog vragen over? Stuur dan een mail naar communicatie@redeenkind.nl.

 • Tot wanneer kan er via de website van Red een Kind gespaard worden voor deze spaaractie?

  Dit kan de hele maand oktober! Het totaalbedrag dat de school digitaal heeft opgehaald wordt gebaseerd op de giften die zijn binnengekomen van 1 tot en met 31 oktober 2021. Wil je Red een Kind daarna nog steunen? Dat kan! Het bedrag telt alleen niet meer mee voor het totaalbedrag van de school. Dit doen we zodat we alle scholen uiterlijk 15 november kunnen laten weten hoeveel geld ze digitaal hebben opgehaald. 10% van het bedrag dat digitaal is opgehaald zal uiterlijk 15 november worden overgemaakt naar de school, zodat de school in november nog leuke boeken van dit geld kan kopen bij de boekhandel. De school maakt zelf uiterlijk 15 november 90% van het contante geld over naar Red een Kind.

 • Wanneer moeten we 90% van het bedrag dat we contant hebben gespaard overmaken naar Red een Kind?

  We vragen alle scholen om uiterlijk 15 november 2021 90% van het bedrag dat de school contant heeft gespaard over te maken naar Red een Kind.

 • Wanneer weet ik hoeveel geld onze school digitaal heeft gespaard?

  In de eerste week van november horen jullie van Red een Kind hoeveel geld er digitaal is opgehaald door jullie school. Uiterlijk 15 november wordt 10% van het bedrag dat jullie digitaal hebben gespaard overgemaakt naar de school. De school kan dus nog in november het geld besteden aan boeken bij de boekhandel.