V

Kom in actie met jouw school!

Spaar voor kinderen in armoede én spaar voor gratis boeken

Lekker eigenwijs!

Ieder kind is uniek. In karakter, dromen, uiterlijk én gedrag. Als Red een Kind geloven wij dat kind mogen zijn en gelijke rechten en kansen voor ieder kind nodig is om volledig tot bloei te komen. Om wijze keuzes te maken en soms ook lekker eigenwijze keuzes.
In oktober willen we daarom met zoveel mogelijk basisscholen een maand lang sparen voor kinderen in armoede!


De spaaractie heeft als thema ‘Lekker eigenwijs’
en sluit aan bij de Kinderboekenweek vanaf 2 oktober. Hoe mooi is het als kinderen overal op de wereld gelijke rechten en kansen krijgen om zich te ontwikkelen? Zo wil Vailes uit Malawi later politieagent worden. Help ook mee met jouw school of klas om kinderen zoals Vailes een kansrijke toekomst te geven, met ruimte voor eigen(wijze) keuzes!
 


Meld jouw school aan!
We kunnen niet wachten om in oktober samen met jouw school te gaan sparen voor kinderen in armoede! Tien procent van de opbrengst mag je als school zelf besteden aan nieuwe boeken in de lokale christelijke boekhandel.

Ik wil gelijk mijn school aanmelden!

Wacht niet te lang met aanmelden! Hoe eerder, hoe beter! Zo weten we precies hoeveel pakketten wij van te voren moeten klaarmaken.

Waarom is hulp zo hard nodig? 

Wereldwijd leeft meer dan de helft van de kinderen in armoede. Heel veel kinderen zijn daarom niet in staat volledig kind te zijn. Vaak gaan ze niet naar school, moeten ze werken en zijn gedwongen huwelijken en huiselijk geweld dagelijkse realiteit.
Als Red een Kind strijden we ervoor dat alle kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Want elk kind is uniek en heeft gelijke rechten. Of het nu gaat om spelen, dromen of eigenwijze keuzes!


Kinderrechten
In onze programma’s in een aantal landen in Afrika en in India is bescherming van kinderen een vast en onmisbaar onderdeel. Zo zetten we kinderbeschermingscomités en kinderclubs op waar kinderen ontdekken welke rechten ze hebben. Wist je dat er wel 42 rechten zijn voor kinderen? Ze staan in het kinderrechtenverdrag.


Eigenwijs
Voor kinderen in Nederland zijn dit soms heel vanzelfsprekende rechten, zoals een dak boven je hoofd, kleding en eten. Maar voor kinderen in landen in Afrika en India is dat heel anders. Voor deze kinderen – zoals Vailes – willen we een verschil maken. Zodat elk kind kan dromen, spelen en eigenwijs mag én kan zijn.

Presentator Tim (van o.a. Checkpoint) ging langs bij de Emmaschool in Zwolle.

Hij wilde weleens weten hoe ‘Lekker eigenwijs!’ ze op deze school zijn en sprak met Naut (7 jaar), Wiep (9 jaar) en Diede (11 jaar). Dit leverde natuurlijk heerlijk eigenwijze gesprekken op. Want wat zou jij doen als jij minister-president was? En waar kun jij écht niet zonder? Eten, water, een dak boven je hoofd?

Wat maakt deze spaaractie zo leuk? 

Wij zetten de spaaractie zo op dat het voor jou als leerkracht zo min mogelijk tijd en energie vergt. Dat is ook vaak wat we terugkrijgen van leerkrachten die al vaker met de spaaractie hebben meegedaan:

“Het spaarpakket was compleet, laagdrempelig en maakte zowel leerling als leerkracht enthousiast om te sparen!”

We vertalen onze werkwijze naar kant-en-klaar materiaal op kindniveau voor een optimaal leereffect én plezier tijdens het sparen.

Win-win: Het sparen voor een kansrijke toekomst en het kind mogen zijn voor kinderen in armoede staat voorop. Maar om jullie te belonen voor alle inzet, mag 10% van het opgehaalde bedrag worden besteed bij de lokale christelijke boekhandel. Zo stimuleren we ook dat kinderen gaan lezen! 

Prijzen: De school met de meeste opbrengst per leerling wint een bezoek op school van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. De school of klas met de leukste foto van de spaaractie wint ook een leuke verrassing! 

Kant-en-klaar: Het spaarpakket is kant-en-klaar, waardoor het voor jou als leerkracht zo min mogelijk tijd en energie kost om met deze spaaractie aan de slag te gaan. Ideaal, blijkt uit reacties van leerkrachten van voorgaande jaren. 

Per klas bestel je één spaarpakket. Dit bevat: 

  • 30 spaarboekjes 
  • 30 enveloppen om het contante geld in te bewaren + een QR-code voor het digitaal sparen 
  • 1 poster om de tussenstanden op te schrijven in de klas 
  • 1 handleiding voor leerkrachten met uitleg + een stappenplan 
  • Online lesmateriaal voor onder-, midden- en bovenbouw

Hoe werkt het en hoe meld ik mijn school aan? 

Aanmelden is heel eenvoudig! Klik op de onderstaande button en vul de gegevens in om de spaaractie op jouw school zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vergeet niet je mailadres en het postadres van je school te vermelden om alle updates en de waardebon aan het eind van de spaaractie te ontvangen.

 

Ja, ik wil mijn school aanmelden!

 

Let op: heb je via de boekhandel een werkmap en/of scholenpakket voor de Actieweek christelijke kinderboeken (Christelijke Kinderboekenweek) besteld of ga je dit nog doen? Dan heb je nog geen materiaal om mee te doen met de spaaractie. Wil je met meerdere klassen of zelfs met de hele school sparen? Geef dan in het aanmeldformulier aan hoeveel pakketten je nodig hebt!

Aan alles is gedacht!

Het kant-en-klaar actiepakket is super handig. Je hoeft als leerkracht niets voor te bereiden.

Leerkracht Pauline van de Emmaschool in Zwolle deed vorig jaar met de hele school mee aan de spaaractie en was heel enthousiast over het kant-en-klaar pakket.  “Toen ik het actiepakket zag, vond ik het er meteen mooi uitzien. De kinderen konden direct aan de slag.” Lees hier het hele verhaal over waarom Pauline met haar school meedeed.

Enthousiast over de spaaractie?

Wil je er zeker weten bij zijn? Meld jouw school aan!

Ja, ik wil mijn school aanmelden!

Heb je nog vragen? Misschien kunnen we je gelijk helpen met de antwoorden op onderstaande vragen.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte