Een van onze meest inspirerende verhalen speciaal voor jou!

Dickson is vader van vijf kinderen en werkt keihard om
zijn kinderen alles te kunnen geven wat ze nodig zijn.

“Ik houd ervan om boer te zijn. Het is mooi om te zien hoe uit een geplant zaadje een gewas groeit waarvan je familie kan eten en waarmee je geld kan verdienen.” Dickson (33) is op zijn land aan het werk als we hem ontmoeten. Het veld is omzoomt door bananenbomen waarin kleurrijke vogeltjes zitten te fluiten. Ze wachten, net als Dickson, tot de rijst klaar is. Het zal niet lang meer duren; de heldergroene halmen staan er gezond bij.  Tot een paar jaar geleden had Dickson deze tijd van het jaar niet veel te doen omdat hij niets kon zaaien. Maar nu hij via het programma van Red een Kind een waterpomp heeft kunnen krijgen heeft hij het drukker dan ooit tevoren. Dat vindt hij niet erg. Hij  kan nu niet slechts een keer, maar twee keer per jaar zaaien en oogsten.

“Bij de start van het programma, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik dacht dat we misschien  een lening zouden krijgen zodat ik een ploeg kon kopen. Dat was niet zo. Eerst kregen we training en toen ik daarvoor geslaagd was kreeg ik de eerste lading goede zaden en een pomp. Mijn leven is nu veranderd. Doordat ik twee keer per jaar kan oogsten hebben we meer geld. Vroeger droomde ik van een eigen winkeltje, maar er was geen geld en mijn vader was boer dus het was logisch dat ik in zijn voetsporen zou treden. Ik ben blij dat mijn kinderen wel de kans krijgen om dromen waar te maken. Doordat er meer geld is kunnen ze naar school gaan en omdat we nu elektriciteit in ons huis hebben kunnen ze ook in de avond nog lezen of huiswerk maken. En ze hebben geen honger. Ik weet zelf nog van vroeger dat het moeilijk is om te leren als je een lege maag hebt maar mijn kinderen hoeven dat nu niet meer mee te maken.”

 

“Ik heb ook geleerd dat ik zelf ook dromen mag hebben. Ik zal denk ik nooit een supermarkt krijgen, maar dat wil ik ook niet meer. In plaats daarvan ben ik bezig met het bouwen van een tweede huis. Dit kunnen we verhuren zodat we extra inkomen hebben. Toen Red een Kind kwam was ik een beetje sceptisch. Ik was bang dat ik afhankelijk zou worden van het programma, maar niets is minder waar. Het programma heeft ons echt geholpen. Ik weet nu wat ik moet doen om een betere oogst te krijgen, of er nu veel of weinig regen is en die kennis kan niemand van me afpakken.

Ben je ook net als wij onder de indruk van dit verhaal?

Dit is wat je wilt als ouder toch? Als ouder wil je je kind geven wat hij/zij nodig is. Uiteindelijk maakt dat niet alleen de kinderen trots op hun ouders, maar ook de ouders trots op wat ze zelf hebben bereikt. Soms lijkt het als ouder zo uitzichtloos, waar moet je beginnen? Red een Kind helpt ouders in ontwikkelingslanden met o.a. trainingen om zelf aan de slag te gaan. En elke keer als we de vaders en moeders spreken die hebben geholpen, dan geeft dat nieuwe energie om nog meer ouders te helpen. Want door de verhalen van trotse ouders die we hebben geholpen weten we één ding zeker, onze aanpak werkt!

Meer weten over Red een Kind?

Lees hier over onze missie!