De spaaractie voor basisscholen is afgelopen…

Wat was het weer een succes! In oktober spaarden 39 scholen door heel Nederland voor kinderen zoals Liliane uit Rwanda. Haar leefomstandigheden zijn al flink verbeterd. Zo hoeft ze niet meer uren te lopen naar school, gaat ze niet meer naar bed met een lege maag én woont ze nu in een huis dat veilig is en warm. Red een Kind streeft naar een mooi thuis voor iedereen. 

Het totaalbedrag van 81.653,61 euro dat is opgehaald met de spaaractie besteden we aan de projecten in Rwanda, waarin wordt gewerkt aan een betere toekomst voor kinderen en gezinnen. Met het geld dat is opgehaald komen we weer een stap in de goede richting. Leerkrachten en leerlingen die hebben mee gespaard: ontzettend bedankt voor jullie inzet!

Lees hier het hele verhaal van Liliane en hoe Red een Kind met dorpsprogramma’s helpt de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. 

Ook Hosanna (5 jaar) voelt de impact die Red een Kind heeft in haar dorp in Rwanda.

Haar ouders draaiden mee in een oudergroep. Ze vertellen: “We leerden dat ouders de belangrijkste leraren van hun kinderen zijn. Juist op het gebied van positieve zorg, spelenderwijs leren, taal en geletterdheid.”

Hierdoor ontwikkelde Hosanna de gewoonte om boeken te lezen, waardoor ze nieuwe woorden leerde en al op jonge leeftijd goed uit haar woorden kon komen. Ze is niet bang om te zeggen wat ze denkt. Haar ouders zijn ontzettend trots op hun kleine boekenwurm. 

Goed nieuws: er komt weer een volgende editie van de spaaractie aan! 

Omdat de spaaractie weer een groot succes was, komt er in 2024 gewoon weer een editie aan! De spaaractie zal opnieuw in het teken staan van het thema van de christelijke Kinderboekenweek ‘Lekker Eigenwijs!’.

Wat hetzelfde blijft zijn onze kant-en-klaar actiepakketten, leerzaam lesmateriaal, de gratis deelname en het sparen voor gratis boeken! 

Heb jij er alweer zin in? Wij wel! We hopen je volgend jaar weer te verwelkomen. Kun je nu al niet wachten met jouw aanmelding? Stuur dan een mailtje naar communicatie@redeenkind.nl en meld je vroegtijdig aan. 

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte