Onze droom: een goed inkomen voor gezinnen in Zilakoma. 

We begonnen 2020 met grote plannen voor Zilakoma. De meeste gezinnen in het gebied komen rond van landbouw. We wilden hen trainen om daar meer inkomen uit te krijgen. Als ouders zo de extreme armoede kunnen doorbreken, zijn zij in staat om zélf voor hun kinderen te zorgen. Dan kunnen zij hun kinderen eten en drinken geven, naar school laten gaan en gezondheidszorg betalen.

Door corona heeft het programma vertraging opgelopen en zijn er aanpassingen nodig vanwege beperkende maatregelen, daarbij is er extra noodhulp nodig. Wij zullen alles op alles zetten om honger te voorkomen én te blijven werken aan betere inkomens voor de gezinnen. Want zeker is dat een beter inkomen voor ouders dè manier is om de kinderen te helpen, nu meer dan ooit.

Helpt u de kinderen en hun ouders in Zilakoma mee om alsnog dit jaar de belangrijke stap te zetten naar verbetering van hun inkomen?  

Ja, ik help dit jaar ook mee!

We zijn dankbaar voor de vele giften die we ontvingen voor het corona noodfonds. Daarmee konden we ook in Zilakoma al met noodhulp van start gaan. We verstrekten onder ander voedselpakketten aan gezinnen met kinderen onder de vijf jaar. Normaal krijgen deze peuters en kleuters op school een maaltijd, maar omdat de scholen gesloten waren vanwege corona, viel deze maaltijd weg.

Update programmajaar 2019

‘Onze droom: een goede start voor alle kinderen in Zilakoma.’Met die oproep vroegen we u het afgelopen jaar om het programma in Zilakoma, Malawi te steunen. Wat zijn we dankbaar dat we met uw steun écht een verschil konden maken voor de allerkleinsten.

“Er zijn nu bijvoorbeeld elf goede peuter-/kleuterscholen bij gekomen. Dat betekent dat maar liefst 1.155 kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen. De verzorgers op de scholen houden de gezondheid van de kinderen goed in de gaten en ook krijgen kinderen een maaltijd op school: een belangrijk onderdeel in de strijd tegen ondervoeding. We kunnen terugkijken op een heel gezegend jaar!” – programmamanager Charity Nyirenda

Rapportage Zilakoma 2019
Download
Eerdere rapportages

Update 2017
Na het eerste projectjaar gingen we op bezoek om te kijken naar de resultaten. In  video vertelt Charity Nyirenda, Programma Manager, meer over wat er geïnvesteerd is in zelfstandigheid van gezinnen, kinderrechten en scholing van kinderen.

Update 2018
In 2018 werd er een tussentijdse evaluatie gehouden, met bemoedigende resultaten. Benieuwd? Klik hier om de rapportage te downloaden.