Geef de kinderen in Zilakoma, Malawi een toekomst!

Ja, ik steun kinderen in Malawi

Met de hulp van Nederlandse donateurs is een speciaal project gestart in Zilakoma, Malawi. Samen helpen we een heel dorp in zeven jaar uit armoede!

Onze droom voor 2020: Inkomen voor alle gezinnen in Zilakoma. 

We begonnen 2020 met grote plannen voor Zilakoma. De meeste gezinnen in het gebied komen rond van landbouw. We wilden hen trainen om daar meer inkomen uit te krijgen. Als ouders zo de extreme armoede kunnen doorbreken, zijn zij in staat om zélf voor hun kinderen te zorgen. Dan kunnen  zij hun kinderen eten en drinken geven, naar school laten gaan en gezondheidszorg betalen.

Daar is in de eerste maanden van 2020 dan ook hard gewerkt,maar de coronacrisis heeft ook voor het programma in Zilakoma gevolgen. In Nederland merken we al hoe diep corona ingrijpt. Je kunt je voorstellen dat de (economische) gevolgen nog vele malen groter zijn in een straatarm land als Malawi. Het gevaar is nu dat meer mensen zullen sterven door de economische gevolgen van corona dan door de ziekte zelf.Door corona heeft het programma vertraging opgelopen en zijn er aanpassingen nodig vanwege beperkende maatregelen. Daarbij is er extra noodhulp nodig: zo verstrekken we voedselpakketten aan de meest kwetsbare gezinnen. Wij zullen alles op alles zetten om honger te voorkomen én te blijven werken aan betere inkomens voor de gezinnen. Want zeker is dat een beter inkomen voor ouders dè manier is om de kinderen te helpen, nu meer dan ooit.

Helpt u de kinderen en hun ouders in Zilakoma mee dit jaar alsnog de belangrijke stap te zetten naar verbetering van hun inkomen?  

 

 
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ja, ik steun kinderen in Malawi

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648