Familie Nsabimana


Nsabimana
Sponsor familie Nsabimana

Hoe ziet het gezin eruit?
Vader Athanase en moeder Beatrice zorgen samen voor hun vier dochters en twee zoons en het gezin woont in het zuiden van Burundi. Bijna alle kinderen gaan naar school, behalve de jongste zoon Divin. Toen de familiefoto gemaakt werd, zaten de oudste drie kinderen op school.

Hoe ziet hun leven eruit?
Athanase werkt hard op zijn kleine stukje land om groenten te verbouwen. Helaas is de grond onvruchtbaar en de oogst van maïs, bonen en zoete aardappelen is klein. Als de oogst meezit kan de familie twee keer per dag eten. De familie heeft geen toegang tot schoon drinkwater en door het drinken van vervuild water zijn de kinderen vaak ziek. Omdat er geen muggennetten gekocht kunnen worden, hebben de kinderen regelmatig malaria.

Hoe helpt ons programma?
Dankzij het programma kan Athanase meedoen aan een zelfhulpgroep. Hier kan hij een lening afsluiten waarmee goede landbouwmaterialen gekocht kunnen worden. Zo wordt de oogst groter en kunnen Athanase en Beatrice hun kinderen vaker en minder eenzijdig eten geven. Ook wordt dankzij het programma de toegang tot onderwijs verbeterd zodat alle kinderen van het gezin naar school kunnen gaan. Daarnaast krijgt de familie training in het zuiveren van vervuild drinkwater zodat de kinderen minder vaak ziek zijn. Zo kan het gezin stap voor stap uit armoede groeien en krijgen ze een kansrijke toekomst! Sponsor jij de familie Nsabimana?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Nsabimana

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648