Mag ik zorgeloos kind zijn?

Geef voor een veilig thuis!

“Ik hoorde het al aan hoe hij de deur dichtsloeg toen hij thuiskwam. Het was weer zo’n dag. We konden dan maar beter uit zijn buurt blijven. Eén verkeerd woord en we kregen ervan langs. Papa is de laatste tijd heel vaak boos…”

Als oudste dochter moet Gina* (12) het thuis vaak ontgelden. Ze neemt haar jongere broertjes en zusjes in bescherming maar vangt zelf de klappen. Voor haar is thuis geen plaats om onbevangen kind te zijn. Helaas is dit de harde realiteit voor veel kinderen in de gebieden waar we werken. De stress van overleven maakt ouders uitgeput, wanhopig en gefrustreerd. Kinderen ondervinden daar op een schrijnende manier de gevolgen van.

afbeelding van een meisje bij de oproep geef voor een veilig thuis

Samen kunnen we kwetsbare kinderen als Gina beschermen. We pakken kindermishandeling op alle fronten aan door:

1. BEWUSTWORDING

We maken kindermishandeling en de gevolgen bespreekbaar: in kinderclubs én bij ouders of verzorgers.

2. TRAINING VAN KINDERWERKERS
We trainen kinderwerkers om situaties van mishandeling te signaleren en leggen uit wat ze tegen mishandeling kunnen doen.

3. STERKE STRUCTUREN VOOR KINDERBESCHERMING
We werken samen met maatschappelijke organisaties en lokale overheden om in geval van ernstige mishandeling op te treden.

4. ARMOEDEBESTRIJDING
In veel gevallen is extreme armoede één van de oorzaken van mishandeling. Daarom zorgen we er ook voor dat ouders zelf meer inkomen verdienen.

Zo dragen we bij aan een fijn en veilig gezin voor alle kinderen, waar ze zorgeloos kind mogen zijn. Mogen we hierbij op jouw steun rekenen?

 

*Vanwege de gevoeligheid van dit onderwerp is Gina een fictieve naam en is niet haar echte foto gebruikt.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Geef voor een veilig thuis!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648