Jackson


Jackson
Jackson zit in groep 1 van de basisschool en zijn lievelingsvak is lezen. Later wil hij graag leraar worden. Jackson voetbalt graag en woont bij zijn ouders.

Hoe ziet het leven van Jackson eruit?
Het gezin van Jackson is afhankelijk van kleinschalige landbouw en zijn ouders hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen. Dat levert helaas te weinig op om het gezin van voldoende voedsel te voorzien. Dat komt doordat verouderde landbouwmethoden worden gebruikt. Daardoor eten Jackson en zijn gezin eenzijdige maaltijden, soms maar twee keer per dag. Door het lage inkomen worden ook de schoolprestaties van de kinderen negatief beïnvloed en veel kinderen stoppen voortijdig met school. Dat komt niet alleen door de honger, maar ook door de lange afstanden die ze naar school moeten lopen. Daardoor missen ze lessen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Jackson op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Jackson kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648