“Wij gaan heel ver komen!

 

Het stralende gezin van Fidel en Triphose uit Burundi kan dankzij de zelfhulpgroep bouwen aan een succesvol boerenbedrijf. Een inspirerend verhaal over duurzame impact!

Kunnen jullie omschrijven hoe jullie situatie eerst was?
Vader Fidel: “We waren arm. We hadden schulden en geen geld. We zagen geen enkele mogelijkheid om onze situatie te verbeteren. We zaten vast.” Moeder Triphose vult aan: “We konden zelfs onze kinderen niet genoeg eten geven.”

Wat hebben jullie bereikt?
Triphose: “Alles wat je hier op ons land ziet, was er eerst niet. We hebben nu twee koeien, acht kippen, en ik denk zo rond de zes geiten. Door de koeien is het werk op het land minder zwaar en hebben we nu elke dag twee liter melk. De kippen geven ons eieren, en af en toe eten we er één.”

Hoe is dat gelukt?
“Via de zelfhulpgroep”, antwoordt Triphose. “Samen met andere gezinnen werken we samen. We sparen samen geld en uit de kas kunnen we leningen nemen. Eindelijk konden we iets gaan opbouwen.”

Wat betekent dit voor jullie gezin?
“Voor de kinderen is het verschil groot”, vertelt Triphose. “We kunnen hen nu drie keer dag eten geven. Ook kunnen ze naar school.” Fidel vult aan: “Ik ben een gelukkig man. Wie zou dat niet zijn als vader van zo’n gezin?

 


Welke droom hebben jullie voor de toekomst?

Triphose: “Mijn wens is dat mijn kinderen naar school gaan en dat ze het vermogen wat wij opgebouwd hebben nog verder uit kunnen breiden.

Als Red een Kind straks weggaat uit Rutovu is dat voor ons niet het einde. Wij zijn eigenaar geworden van alle projectactiviteiten. Als we blijven bouwen en vooruitkijken, gaan we heel ver komen!”

Ben je, net als wij, onder de indruk van dit verhaal?

Dit is wat je wilt als ouder, toch? Je kind geven wat hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk maakt dat niet alleen de kinderen trots op hun ouders, maar ook de ouders trots op wat ze zélf hebben bereikt. Soms lijkt het als ouder zo uitzichtloos… waar moet je beginnen?

Red een Kind helpt ouders met o.a. trainingen om zelf aan de slag te gaan. En elke keer als we de vaders en moeders uit onze projectgebieden spreken, geeft dat nieuwe energie om nóg meer ouders te helpen. Want door de verhalen van trotse ouders die we hebben geholpen weten we één ding zeker: onze aanpak werkt! Wil je ook helpen?

Kijk welke kinderen nog een sponsor zoeken!

Ik wil graag verder lezen over de resultaten