Het gezin van Emmanuel bestaat uit:
Vader Eugene (49), moeder Jeannette (45), dochters Alphonse (18), Alphonsine (14), Beatha en Beatrice (12) en zonen Jean Pierre en Jean Baptiste (1).

Wie is Emmanuel?
Emmanuel is het vijfde kind in zijn gezin. Hij heeft vier oudere zussen, van wie een tweeling, en zijn jongere broertjes zijn ook een tweeling. Hij zit in groep 2 en zijn favoriete vak is taal. In zijn vrije tijd speelt Emmanuel graag voetbal met andere kinderen. Hij vindt rijst met bonen en groenten lekker. Later wil hij graag politieagent worden.

Hoe leeft het gezin van Emmanuel?
De ouders van Emmanuel wonen in een lemen huis. Ze hebben een klein stuk land waarop ze wat gewassen verbouwen, zoals bonen, maïs en cassave. Hiervan kunnen ze zelf eten. Het is echter niet genoeg voor het hele gezin. Ook hebben ze moeite om inkomen te verdienen om in andere basisbehoeften te voorzien, zoals betalen voor medische zorg en het kopen van schoolmaterialen.

Wat doet het programma?
Gelukkig kan moeder Jeannette meedoen aan een zelfhulpgroep. Daar krijgt ze training in ondernemersvaardigheden en leert ze hoe ze actief bij kan dragen aan het welzijn van haar gezin. Emmanuel en zijn zussen kunnen in kindergroepen meedoen, waar ze bijvoorbeeld leren over kinderrechten en hun talenten kunnen ontwikkelen om een goede toekomst tegemoet te gaan.

Wat kun jij doen?
Als jij Emmanuel sponsort, help je niet alleen hem, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!