Spaarproject Dierbaar Cadeau

 

Ben je op zoek naar een leuk en aansprekend project om als kerk, club, zondagschool of kindernevendienst voor te sparen? Spaar dan mee voor een ‘Dierbaar Cadeau’! Met een dierbaar cadeau help je gezinnen op weg naar een leven zonder armoede.

MAAK VERSCHIL VOOR GEZINNEN ALS DAT VAN MARY!

“Mijn dochters zien er verzorgd uit en gaan met een volle maag naar school”, vertelt Mary (35) uit Malawi. “Vorige week heb ik één van mijn geiten verkocht op de markt. Met de opbrengst konden we eten en kleren kopen. Ik voel me zo blij en trots!”

Mary neemt deel aan het programma van Red een Kind in haar dorp. Nu is ze al twee jaar de trotse bezitter van een geit. “Inmiddels zijn er kleintjes geboren en nu heb ik er zeven. De geiten hebben ons leven veranderd! Vroeger waren we volledig afhankelijk van wat mijn man als vissser verdiende. Op sommige dagen kon ik mijn kinderen niets te eten geven. Dankzij de geiten hebben we nu vlees en geld, maar ook mest voor de tuin waardoor we een betere oogst hebben.’

Het houden van dieren helpt gezinnen in Afrika om de armoede te doorbreken. Het zorgt voor inkomen, óók op de lange termijn! Zo maakt een dierbaar cadeau het verschil tussen opgroeien met honger of met een kans op een mooie toekomst. Zoals Mary zegt: “De geiten geven mij hoop en moed en mijn dochters een beter leven.”

We willen heel graag meer mensen helpen met een dierbaar cadeau. Want nog veel te veel gezinnen leven in armoede. Een geit, kip, of koe kopen kan een gezin vaak niet alleen. Door samen te sparen in een zelfhulpgroep lukt dat wel. Help je mee?

HOE WERKT HET?

Een kip, geit of koe maakt een groot verschil voor kinderen en hun ouders in armoede. Jouw gift is een symbolisch cadeau, waarmee je bijdraagt aan onze dorpsprogramma’s. We leren ouders alles over het houden van vee en hoe ze hun inkomen hiermee kunnen vergroten. Daarnaast bieden we de ouders de mogelijkheid om tegen een fractie van de waarde kippen, geiten of een koe te kopen. Met deze duurzame aanpak stel jij ouders in staat om zelf voor hun kinderen te zorgen. Klik hier voor meer informatie.

SPAAR MEE VOOR EEN DIERBAAR CADEAU!

Het is mogelijk om te collecteren voor dit project. Op onze collectepagina vind je meer informatie hierover. Maar hoe leuk is het om als gemeente gedurende een bepaalde periode, op een creatieve manier, zoveel mogelijk kippen (€ 5), geiten (€ 25) of koeien (€ 50) te sparen?

Sparen kan op meerdere manieren. Het kan eenvoudig door het houden van een collecte, of door kinderen te vragen om elke week een klein geldbedrag mee te nemen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk statiegeldflessen te sparen, tegen betaling klusjes te doen of koekjes te bakken en te verkopen. Mogelijkheden genoeg!

Maak voor de kinderen en de gemeente inzichtelijk hoeveel dieren jullie al bij elkaar hebben gespaard. Laat kinderen bijvoorbeeld voor elke kip, koe of geit een vlaggetje kleuren en ophangen aan een slinger. Of maak gewoon een leuke slinger om de kerkzaal of verenigingsgebouw mee op te vrolijken. Zo maak je kinderen en gemeenteleden enthousiast om aan deze actie mee te doen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Wilt u meer informatie over het diaconale programma Wereldkerken? Neem dan vrijblijvend contact op met Ard-Jan Kok.

Neem contact op

Relatiebeheerder Kerken