Het Groeifonds van Red een Kind

Help kinderen in armoede!

Help de meest kwetsbare kinderen uit armoede groeien via het Groeifonds van Red een Kind. We willen graag meer kinderen in armoede steunen. Jij toch ook? Denk aan het voorkomen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. Steun ons met een structurele bijdrage.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Help kinderen in armoede!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Het Groeifonds helpt kwetsbare kinderen in armoede

Jouw bijdrage wordt volledig besteed aan onze programma’s die erop gericht zijn kinderen in armoede een toekomst te geven. We gebruiken het geld uit het Groeifonds van Red een Kind daar waar dat het meest nodig is.

Tienerzwangerschappen en kindhuwelijken
Door armoede en zeker door de laatste ontwikkelingen rond corona is er in Rwanda een forse groei van tienermoeders. ‘In het eerste half jaar van 2021 zijn er in Rwanda maar liefst 23.600 tienermoeders bevallen van een baby..  Veel van hen zijn niet ouder dan vijftien jaar. Er zijn meerdere oorzaken van tienerzwangerschappen. Naast armoede is er sprake van seksueel geweld, (gedwongen) kindhuwelijken en het gebrek aan onderwijs. Ook mist het de rechten van meisjes en missen zij de juiste kennis waardoor tienermeisjes vaak niet zelf kunnen bepalen met wie of wanneer ze kinderen krijgen. Dit doen we door nu de baby en jonge moeder te ondersteunen, maar ook door aan de voorkant te voorkomen dat meisjes überhaupt zwanger worden! Helpt u de komende maanden mee zodat we samen naast deze tienermoeders kunnen gaan staan?

Ik steun het groeifonds