Red een Kind opent corona noodfonds voor noodhulp

Geef voor noodhulp!

corona noodfonds

 

Een noodfonds om noodhulp te kunnen bieden? Ja, juist nu moeten we kwetsbare kinderen niet vergeten en voorbereid zijn op het ergste!


Corona heeft in Nederland vergaande gevolgen: scholen zijn gesloten, zorgpersoneel draait overuren en de onzekerheid over hoe het verder zal gaan is groot. Bij Red een Kind maken we ons grote zorgen over de kinderen en gezinnen in de landen waar we werken. Meer weten over de impact van corona op het werk van Red een Kind? Bekijk dan hier het laatste nieuws. In het Nederlands Dagblad vertelde Red een Kind medewerker Geert de Jonge al eerder over de lastige morele dilemma's rondom het corona-virus. Wij maken ons dus echt zorgen!Waarom maken we ons zorgen?

  • In verschillende landen kunnen veldwerkers hun werk niet volledig doen, omdat ook daar wordt geadviseerd contacten te beperken. We zetten alles op alles om het werk voor kinderen in armoede ondanks deze belangrijke beperking tóch zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan.

  • In Nederland worstelen we al met de beschikbare capaciteit in de gezondheidzorg. In landen waar grote armoede heerst is die capaciteit veel lager. Als daar corona verder uitbreekt, zullen de gevolgen hartverscheurend zijn.

  • Veel kinderen - en volwassenen - in armoede zijn al verzwakt door ondervoeding en veelvoorkomende ziektes (zoals hiv/aids of ziektes door vervuild water).  Daardoor zijn ze extra kwetsbaar.

  • Voor veel gezinnen is thuisblijven om de verspreiding van het virus te stoppen geen optie, omdat er dan ook geen eten is. Ouders hebben geen reserves of voorraden.

  • De hygiëne is in veel gebieden niet optimaal en mensen leven vaak dicht op elkaar. Het virus is daardoor moeilijk te bestrijden.


We openen daarom alvast een corona noodfonds, zodat we noodhulp kunnen bieden. Juist nu moeten we kwetsbare kinderen niet vergeten en voorbereid zijn op het ergste! We houden de ontwikkelingen in de verschillende landen waar Red een Kind werkt nauwlettend in de gaten en kijken waar hulp het meest nodig is, bijvoorbeeld bestrijding van ondervoeding, voorlichting over hygiëne en verbetering van toegang tot gezondheidszorg. Kunnen we op jouw steun rekenen in deze tijden waarin de nood hoog is?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Geef voor noodhulp!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648