Ange


Ange
Sponsor Ange

Ange woont samen met haar ouders in het Rwamagana-district. Ze gaat naar de kleuterschool waar ze graag 'Mabigibigi' speelt. Dat is een lokaal spel met springen en handen klappen. Haar favoriete vak is Engels en als ze later groot is dan wil ze dokter worden. Haar lievelingseten is aardappels met pindasaus.

Hoe ziet het leven van Ange eruit?
Het gezin van Ange is afhankelijk van een klein stuk gehuurd land waarop ze gewassen verbouwen. Helaas levert dat weinig oogst op. Haar ouders werken ook als dagloner op het land van anderen om het schoolmateriaal te kunnen betalen. Het dagloon is gemiddeld een euro en hierdoor eten ze meestal maar één maaltijd per dag. Toegang tot medische hulp is ook een uitdaging, omdat het gezin de verzekering niet kan betalen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Ange is lid van een zelfhulpgroep en door het programma leert ze om te sparen en te lenen. Op die manier kan ze op verschillende manieren inkomen genereren. Samen met andere groepsleden krijgt ze ook trainingen over landbouwmethoden, zodat de oogst voldoende opbrengt voor consumptie en verkoop. Zo krijgen ze meer inkomen en kan de moeder voedzame maaltijden verzorgen en het schoolgeld betalen. Ook krijgt het dorp trainingen op het gebied van lobbyen en belangenbehartiging, waardoor ze in gesprek kunnen met lokale stakeholders om de scholen dichterbij het dorp te brengen. In de kindergroepen die worden opgericht, leren kinderen over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Ange

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648