Nodig ons uit..

 

Graag komen wij naar jouw kerk om een diaconale themadienst of voorstelling met één van onze ambassadeurs te verzorgen. Op deze pagina informeren wij je graag over een aantal mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met onze relatiebeheerder.

Diaconale Themadienst

 

In 2 Korintiers 8 lezen we hoe Paulus de gemeente van Korinthe oproept om ‘uit te blinken in goede werken’. Echter waarschuwt hij ervoor dat ze door anderen te helpen, niet zelf in de problemen moeten komen. ‘Er moet evenwicht zijn: geef naar vermogen’. Er wordt niet verwacht dat ze weggeven van wat ze niet hebben. Welke lessen kunnen wij trekken uit dit Bijbelgedeelte? Geïnspireerd door zijn reis naar Rwanda schreef gastspreker Jenne Minnema de preek voor deze dienst.

Jenne Minnema

Jenne Minnema studeerde HBO-theologie en werkt als jeugdwerkadviseur bij de CGJO (Jeugdwerkadviesbureau CGK). Hij gaat geregeld voor in kerkdiensten bij zijn gemeente: de CGK in Zwolle en in kerken door het hele land. Daarnaast is hij actief als theatermaker, verhalen verteller en programmamaker bij FaithRadio.

Jenne reisde voor Red een Kind naar Rwanda. Daar ontmoette hij Pastor Lucien, die grote indruk op hem maakte. Deze man werkte samen met Red een Kind aan de ontwikkeling van zijn dorp. Jenne: ‘In een afgelegen gebied vol armoede heb ik gezien welk enorm verschil de kerk kan maken. Via hele gewone mensen zoals pastor Lucien geeft God hoop aan mannen, vrouwen en kinderen en laat Hij hen weer stralen.’

Voor het verzorgen van een themadienst vragen wij een onkostenvergoeding van € 175,00 inclusief kilometervergoeding. Daarnaast vragen wij om de diaconale collecte voor Red een Kind beschikbaar te stellen en de mogelijkheid om tijdens het collectemoment een korte presentatie over ons werk te mogen geven.

Voorstelling met Matthijs Vlaardingerbroek

 

Voor jong en oud: Red een Kind biedt samen met Matthijs Vlaardingerbroek (verhalenverteller, poppenspeler en goochelaar) inspirerende en interactieve voorstelling aan. Voor in de kerk of op de basisschool.

Matthijs Vlaardingerbroek

Matthijs Vlaardingerbroek bezocht verschillende projecten van Red een Kind in Rwanda. Dat inspirerende hem om een speciale voorstelling te maken. In de voorstelling doet Matthijs meerdere buikspreekacts en goocheltrucs. Lekker interactief, want veel kinderen mogen meehelpen op het podium. Leuk voor jong en oud met een mooie Bijbelse boodschap waardoor het prachtige werk van Red een Kind op een nieuwe manier belicht wordt.

Neem voor informatie over de kosten contact op met onze relatiebeheerder.

"Geweldig om te zien wat voor mooi werk Red een Kind in Rwanda doet. Heel graag wil ik met mijn voorstelling dáár aan bijdragen! Elk kind verdient toch een goede toekomst?!"

Matthijs Vlaardingerbroek - ambassadeur Red een Kind

Ja, ik wil jullie graag uitnodigen!

 

Wil je meer informatie over de themadienst? Of overleggen over een datum, dat kan telefonisch of per email. Wij nemen natuurlijk ook graag contact met jou op, laat in dat geval even je gegevens achter.

Neem contact op