Diaconaal jaarproject 'Kleuterscholen in Rwanda'

 

Ben je op zoek naar een concreet en aansprekend diaconaal project voor jouw kerk voor een periode van één of twee jaar? Dan ben je bij Red een Kind aan het juiste adres! Als kerk kun je het verschil maken voor kinderen in armoede. Kom in actie voor kleuterscholen in Rwanda!

BOUW MEE AAN KLEUTERSCHOLEN IN RWANDA!

Red een Kind wil in Rwanda, samen met AEE en de Presbyteriaanse Kerk (EPR), in de komende jaren elk jaar meerdere kleuterscholen bouwen. Kom met jouw kerk in actie om de bouw van één van deze kleuterscholen financieel mogelijk te maken!

Je wordt via foto’s en filmpjes op de hoogte gehouden van de vorderingen van de bouw van jullie school. Organiseer een diaconale themadienst of een muzikale avond met één van onze ambassadeurs om je gemeenteleden te informeren en te enthousiasmeren voor dit project. Ook is het mogelijk om tijdens de jaarlijkse diakenenreis jullie kleuterschool te bezoeken.

Kom ook in actie om de bouw van nieuwe kleuterscholen in Rwanda mogelijk te maken!

Een goede basis is van levensbelang!

Goed onderwijs is voorkinderen van cruciaal belang. In Rwanda gaan veel kinderen pas vanaf hun zesde of zevende jaar naar school. Daarom richt Red een Kind, samen met ouders, kleuterscholen op. Daar krijgen kinderen de kans zich spelenderwijs te ontwikkelen en zich voor te bereiden op het basisonderwijs. Ook wordt de groei en ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten gehouden. Dagelijks wordt op school een voedzame en gezonde maaltijd voor de kinderen bereid.

Een kleuterschool doet tevens dienst als ECD-centrum. Dit kan je vergelijken met een ‘centrum voor jeugd en gezin’, zoals wij die in Nederland kennen; een soort consultatiebureau. ECD staat voor ‘Early Childhood Development’ en gaat over het ondersteunen van kinderen en hun ouders in de eerste levensjaren. Niet alleen onderwijs, maar ook goede voeding, opvoeding, hygiëne en bescherming zijn thema’s waar aandacht aan wordt besteed. Er worden in deze ECD-centra bijvoorbeeld ook cursussen gegeven aan ouders over thema’s als ouderschap. Zo krijgen kinderen een goede basis voor de rest van hun leven.

Klik hier voor de video ‘Een goede start voor peuters en kleuters’.

De kosten van een kleuterschool
Een kleuterschool bestaat uit drie klaslokalen, een kantoor voor de staf en onderwijzend personeel, een keuken, toiletvoorzieningen, een watertank, schoolinventaris en lesmateriaal. Per kleuterschool is € 32.000 euro nodig.

Bouwkosten per kleuterschool:
3 klaslokalen € 18.000 (€ 6.000 per lokaal)
1 kantoor € 4.000
1 Keuken € 4.000
1 Toiletgroep € 1.500
1 Watertank € 2.500
Inventaris + lesmateriaal € 2.000

Help je mee om dit doel te realiseren? Neem voor meer informatie contact op met onze relatiebeheerder voor kerken!

Wilt u meer informatie over het diaconale programma Wereldkerken? Neem dan vrijblijvend contact op met Ard-Jan Kok.

Neem contact op

Relatiebeheerder Kerken