Kom met je school in actie voor de kinderen in Oekraïne

 

Wat een verschrikkelijk nieuws: oorlog in Oekraïne. Het grijpt ons heel erg aan dat kinderen in Oekraïne opeens niet meer veilig zijn en moeten vluchten. Het is nauwelijks voor te stellen dat je als kind door oorlog en geweld alles moet achterlaten. Ons hart gaat uit naar deze kinderen. Zij hebben nu direct hulp nodig!

We kunnen ons voorstellen dat er kinderen op school zijn die hun leeftijdsgenoten in Oekraïne willen helpen. Ze zien de beelden en horen de verhalen uit Oekraïne. Het is belangrijk om met kinderen hierover te praten. Ze kunnen een gevoel ervaren van onrecht en machteloosheid. Stimuleer daarom kinderen om in actie te komen voor hun leeftijdsgenootjes in Oekraïne. Dat kan al op een heel eenvoudige manier. Hierdoor krijgen kinderen het gevoel dat ze ook daadwerkelijk iets kunnen doen. Dit heeft een positieve uitwerking op hun verwerkingsproces.

Kom in actie!

Wij komen samen met andere christelijke organisaties via het Christelijk Noodhulpcluster in actie zodat we kunnen zorgen voor opvang, voedsel, drinken, dekens en bedden onder de gevluchte Oekraïners, waaronder kinderen. Hier is veel geld voor nodig. Kom daarom met jullie school in actie door geld in te zamelen voor de kinderen in Oekraïne.  Download hier de speciale poster om de actie op school onder de aandacht te brengen. Hieronder geven we ook 9 tips om geld hiervoor in te zamelen. Het artikel uit het NRC ‘Hoe praat je met kinderen over oorlog?’, geeft een aantal tips hoe je met kinderen het gesprek aangaat. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Foto: Sanne uit Schoonhoven bakt en verkoopt koekjes voor de kinderen in Oekraïne.

9 tips om geld in te zamelen:

  1. Verzamel lege flessen, lever deze in bij de supermarkt en doneer het opgehaalde bedrag.
  2. Haal geld op met spullen die jou toch alleen maar in de weg staan. Verkoop je spullen op Marktplaats of organiseer een rommelmarkt.
  3. Zamel geld in met auto’s wassen. Voordeel: je maakt nog meer mensen blij!
  4. Laat de honden uit de buurt uit. Goed voor je beweging. Vraag een dubbel tarief als het regent!
  5. Bijna jarig en heb je alles al? Houd een goede doelenactie. Vraag een donatie voor kinderen in Oekraïne.
  6. Organiseer een sponsorloop.
  7. Bak koekjes, cake of taart en verkoop deze aan vrienden, familie of buren.
  8. Organiseer een speurtocht voor vrienden, familie of buren. Klik hier voor tips.
  9. Organiseer een karaokeavond. Nodig je vriendenkring uit en vraag een kleine donatie als entree of houd tijdens de avond een collecte.

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over hoe jij kunt helpen en wat Red een Kind precies doet.

Foto: Kyan, Nick en Quinten uit Bovenkarspel en Grootebroek zamelen lege statiegeldflessen in voor de kinderen in Oekraïne.

Maak je bijdrage over op rekening NL77 ABNA 03 77 33 28 60 van Red een Kind, o.v.v. ‘Oekraïne’.

Help je mee? Alvast hartelijk dank!

Doneer nu >

Wilt u met uw school een actie organiseren voor kinderen in Oekraïne? Neem gerust contact met ons op via info@redeenkind.nl of via de onderstaande button!

Ja, ik wil graag meer informatie!

Heeft u een vraag over deze activiteit?

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648