Oorlog in Oekraïne - geef voor noodhulp!

Ja, ik geef voor noodhulp

 

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekraïners – waaronder veel kinderen – zoeken een veilige plek in het westen van het land of in buurlanden.

Andries Schuttinga, directeur van Red een Kind: “We bidden voor de inwoners van Oekraïne. Ons hart gaat speciaal uit naar de kinderen. Het is verschrikkelijk wat zij nu moeten doorstaan.”

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Samen met leden van de Nederlandse hulporganisaties in het Christelijk Noodhulpcluster slaan we de handen ineen om de slachtoffers te helpen. Red een Kind werkt op dit moment concreet samen met stichting ‘Kom Over en Help’ en met lokale partners in Moldavië. Onze prioriteit is het huisvesten van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast bieden wij voedselhulp, medische hulp en transport aan. Klik hier voor meer informatie.

Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ja, ik geef voor noodhulp

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648