Jouw gift helpt families overleven!

Jouw gift helpt families overleven!

Kinderen in Zuid-Soedan hadden al te maken met oorlog, ernstige droogte, honger en armoede.
Corona is de zóveelste ramp en brengt nog meer honger en wanhoop.
Help jij gezinnen de coronacrisis te overleven?

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Jouw gift helpt families overleven!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Corona
De negenjarige Lucy heeft eigenlijk geen idee wat het is. Toch
is ze er bang voor. Want ze weet wél dat er vandaag waarschijnlijk weer niets te eten zal zijn. Dat haar kleine zusje zich weer in slaap zal huilen van de honger. Dat mama al maanden haar groenten moeilijk kan verkopen. Dat er überhaupt niets meer te verkopen is. Lucy weet ook dat de school nog steeds dicht is. Gisteren is ze erheen gelopen; een uur heen, een uur terug. Gewoon omdat ze het zeker wilde weten. Bij de verlaten school kon ze haar tranen niet langer tegenhouden. Wat was ze blij geweest toen ze vorig jaar eindelijk naar school mocht! Maar op een maandag in april was school ineens weer voorbij.

Lucy woont in Baggari, Zuid-Soedan. Haar verhaal is een voorbeeld van hoe het leven er op dit moment uitziet voor duizenden kinderen in dit gebied. Voor kwetsbare huishoudens in Baggari is de coronacrisis niet zomaar een ramp, maar de zóveelste ramp. De afgelopen jaren overleefden mensen er oorlog en burgeroorlog, verloren vrouwen hun mannen en kinderen hun vaders, was misbruik en geweld aan de orde van de dag en vochten families tegen ernstige droogte en armoede.

Sinds de belangrijkste strijdende partijen een vredesakkoord sloten, heeft Red een Kind vanaf 2019 eindelijk toegang tot Baggari. Met onze programma’s op het gebied van voedsel, onderwijs en kinderbescherming willen we duizenden families weer hoop bieden. Maar bovenop alle ellende die zij al moeten overwinnen, komt nu ook nog de coronacrisis.

De gevolgen van de coronamaatregelen treffen de meest kwetsbare huishoudens keihard. Boeren en kleine handelaren kunnen door coronamaatregelen niet meer al hun producten op de markt verkopen. Tegelijk zijn de prijzen van levensmiddelen enorm gestegen. Eten is simpelweg onbetaalbaar geworden. Zo is corona voor deze mensen ramp op ramp.

Red een Kind zet alles op alles om de meest kwetsbare huishoudens in Baggari ook in deze crisistijd te ondersteunen. Maar met onze bestaande programma’s kunnen we op dit moment niet genoeg betekenen. Er is méér nodig om kinderen en hun families nu te redden van de honger en straks te helpen opnieuw zelfredzaam te worden. Het goede nieuws is dat Red een Kind al aanwezig is. We kennen de mensen en weten wat ze nodig hebben. We hebben alleen geld nodig om ons noodprogramma uit te kunnen voeren. Help jij gezinnen in Baggari de coronacrisis te overleven? Juist in deze tijd willen wij die hoop en troost doorgeven aan mensen in nood. Mogen we op je rekenen?

Alvast heel hartelijk dank voor jouw gift en betrokkenheid!

Jouw gift helpt families overleven!

 

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte