Help jongeren...

...aan een baan!

We zien ze genoeg: veerkrachtige, gedreven jongens en meisjes die heel graag de armoede willen doorbreken. Zoals Nelson (22) uit Rwanda. Zijn droom om leider te worden vervloog omdat er geen geld was voor school. Maar Nelson greep de kansen die hij wél kreeg. Dankzij een agrarische vaktraining van Red een Kind leerde hij nieuwe landbouwtechnieken. Daardoor groeide zijn opbrengst aardappels en maïs van 15 naar 200 kilogram en kan hij nu zichzelf en zijn familie onderhouden. Wat een verschil!

Nu droomt Nelson van uitbreiding van zijn boerenbedrijf en wil hij zelf ook andere jongeren opleiden. ‘Als we samen onze schouders eronder zetten, verandert niet alleen onze economische situatie, maar die van het hele land.’ Dat zijn woorden van een echte leider!

We geloven dat iedereen de kans moet krijgen om de talenten te ontwikkelen die God in hen heeft gelegd. Als het aan Red een Kind ligt, krijgen nog meer jongeren zoals Nelson een vaktraining. Helpt u ons mee? Zo kunnen we samen met jongeren bouwen aan een toekomst zonder armoede. Heel hartelijk dank!