Help een kind...

...naar school!

Net als elk kind heeft ook William (11 jaar) uit Malawi een droom: leraar worden. Helaas is de kans dat dat gebeurt klein. Zijn ouders schrapen met moeite een beetje inkomen bij elkaar. Vaak is er weinig te eten en nauwelijks geld voor school.

Kun jij je voorstellen dat dat in Nederland zou gebeuren: kinderen die niet de basisschool kunnen afmaken door geldgebrek? Wat zou dat betekenen voor hun toekomst?

Als Red een Kind het verschil kunnen maken voor gezinnen als dat van William. In onze dorpsprogramma’s doorbreken we armoede. Met resultaat! Ouders krijgen meer inkomen en kinderen hebben meer kansen. Maar dat kunnen we echt niet alleen. We hebben jouw steun daarbij hard nodig. Samen kunnen we verschil maken in het leven van heel veel kinderen!

Juist nu hebben William en kinderen in de landen waar we werken hulp nodig. De coronacrisis heeft gezinnen in armoede extra kwetsbaar gemaakt. Het is nóg ingewikkelder om rond te komen, laat staan dat ze geld over hebben voor school. Als we nu niet deze families helpen, groeien duizenden kinderen op met gebrek aan kansen en perspectief omdat ze geen onderwijs krijgen.

Samen kunnen we de droom van William én andere kinderen laten uitkomen. Daarom willen wij er samen met jou alles aan doen dat kinderen in armoede naar school kunnen dit jaar. We gunnen élk kind een kansrijke toekomst. Help je ook mee?