Marketingcommunicatiespecialist

Word je enthousiast van fondsenwervende teksten, ken je de ins en outs van social media en heb je oog voor beeld? Dan is de functie van marketingcommunicatiespecialist bij Red een Kind misschien iets voor jou! Ontdek hieronder meer over onze organisatie en deze uitdagende functie.

Meer over Red een Kind
Red een Kind (Help a Child) is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. Red een Kind werkt in gebieden waar veel armoede is en op plekken waar een ramp of (dreigend) conflict kinderen en gezinnen extra kwetsbaar maakt. We werken samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind werkt in India, Kenia, Ethiopië, Malawi, Burundi, Rwanda, DRC, Oeganda en Zuid-Soedan.

We zoeken steeds nieuwe donateurs en sponsors die een verschil willen maken in situaties van armoede. We houden onze donateurs graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de landen waarin wij werken en vinden het belangrijk om resultaten te delen. Dit doen we door middel van brieven, e-mailnieuwsbrieven, magazines, social media en onze website. Hiervoor zijn we op zoek naar extra ondersteuning. Op ons kantoor in Nederland (Zwolle) hebben we daarom een uitdagende vacature voor een ervaren:

Marketingcommunicatiespecialist
(Zwolle, 32-36 uur per week)

Voor deze functie zoeken we iemand die een complexe boodschap in heldere woorden én beelden uiteenzet. We zoeken een heel goede schrijver, social media specialist en coördinator in één persoon! Het liefst met ervaring in de goededoelensector. Je kent daarbij het fondsenwervingsvak goed en weet hoe je mensen motiveert om zich aan ons werk te verbinden.

 In je takenpakket zit dan ook:

  • het verzamelen, maken en redigeren van content voor campagnes (tekst en beeld);
  • het schrijven en redigeren van teksten, zowel voor offline als voor online toepassingen;
  • het maken van content voor social media;
  • het plannen en coördineren van campagnes.

Je werkt in deze functie samen met je collega’s bij Red een Kind (van fondsenwervers tot programmacoördinatoren) en met verschillende leveranciers/bureaus.

Voorwaarden voor succes
Je hebt een opleiding op hbo-niveau en je hebt enige jaren ervaring in de communicatie, fondsenwerving of marketing. Je bent helemaal thuis in de online wereld en social media. Je kunt inhoudelijk en wervend schrijven, bent ervaren in SEO-teksten en in beeldredactie. Het kunnen werken met grafische programma’s zoals InDesign, Illustrator en Premiere Pro is een belangrijke pre. Je bent resultaatgericht, kwaliteitsgericht en gedreven. Je neemt in je werk zelf initiatief en je kunt goed plannen en coördineren. Minstens zo belangrijk vinden wij dat je graag bij een christelijke organisatie werkt die het helpen van kinderen in armoede als doelstelling heeft. Je kunt je goed inleven in onze achterban. Omdat we een internationale organisatie zijn, is het belangrijk dat niet alleen je Nederlands heel goed is, maar ook je Engels. Als marketingcommunicatiespecialist maak je deel uit van de afdeling Fondsenwerving & Bewustwording.

Wil jij je talenten inzetten?
Red een Kind biedt je een internationale, inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s in binnen- en buitenland. Er is veel ruimte voor initiatief en innovatie. Red een Kind volgt de cao Sociaal Werk.

Interesse en sollicitatie
Spreekt deze uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. In je cv en motivatiebrief weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Je kunt uiterlijk 3 maart 2020 solliciteren via deze link. Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Anki van Bruggen (anki.vanbruggen@redeenkind.nl of 06-20723202).

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

 

Delen?