Lobby & Advocacy Coördinator

Als Lobby & Advocacy Coördinator zet jij het belang van ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en van kwetsbare jonge kinderen in het bijzonder op de kaart in politiek Den Haag. Je verdiept je grondig in Nederlands beleid op ontwikkelingssamenwerking en brengt kinderen en kinderrechten onder de aandacht bij beleidsmakers en andere organisaties in de ontwikkelingssector. Je deinst niet terug voor gesprekken met Kamerleden, het schrijven van opinieartikelen voor landelijk bladen of het organiseren en coördineren van lobbyacties op locatie. Met jouw inzet en netwerkvaardigheden weet jij telkens de juiste contacten op te doen om relevante veranderingen in beleid te bewerkstellingen.

Als Lobby & Advocacy Coordinator maak je deel uit van een team dat zich richt op de belangenbehartiging en externe profilering Red een Kind in het publieke domein. Je maakt ook deel uit van de afdeling Expertise & Development en je rapporteert aan de Manager Expertise & Development.

Voorwaarden voor succes

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld op het vlak van noodhulp, ontwikkelingsstudies, politicologie, of internationale relaties
 • Affiniteit met de ontwikkelingssector
 • Affiniteit met kinderen en kinderrechten
 • Gedreven, initiatiefrijk en stressbestendig
 • In staat zelfstandig te werken en ook in teamverband goed kunnen functioneren
 • Bereidheid om regelmatig op locatie in Den Haag te werken

Jouw kennis en competenties

 • Kennis over beleidsbeïnvloeding en de Nederlandse politiek
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden (in zowel de Nederlandse als de Engelse taal; beheersing van het Frans is een pré)
 • Goede vaardigheden in samenwerken en netwerken
 • Actief gedreven door kwaliteit en kennis
 • Analytisch
 • Integer

Wil jij je talenten inzetten?
Red een Kind biedt je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op deskundige collega’s en een prettige werksfeer.

Spreekt deze uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel?
Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Om te solliciteren klik je op deze link.

In je cv en motivatiebrief (beide in het Engels geschreven) weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Ook lezen we graag over je motivatie om vanuit je christelijk geloof bij Red een Kind aan de slag te gaan. Heb je nog vragen over deze functie, dan staat Pieter Dirk Dekker je graag te woord vanaf 16 augustus op telefoonnummer 06-186 850 93. Solliciteren kan tot en met 30 augustus a.s.

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

Wij nemen deel aan het SCHR. Meer informatie daarover: SCHR Misconduct Disclosure Scheme.

Delen?