Kantoorvrijwilliger Red een Kind

Red een Kind (Help a Child) is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. Red een Kind werkt in gebieden waar veel armoede is en op plekken waar een ramp of (dreigend) conflict kinderen en gezinnen extra kwetsbaar maakt. We werken samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind werkt in India, Kenia, Malawi, Burundi, Rwanda, DR Congo, Oeganda, Somalië en Zuid-Soedan.

Voor de financiering van ons werk zijn wij voor een deel afhankelijk van duizenden particulieren, honderden kerken, bedrijven en scholen. Dankzij hen zijn wij in staat om zelfstandig ons werk te doen en belangrijke keuzes te blijven maken. Daar zijn wij erg dankbaar voor.

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. Die verbinding is voor ons heel belangrijk: dagelijks hebben wij contact met onze sponsors en andere belangstellenden. Daarvoor zijn wij op zoek naar een:


Kantoorvrijwilliger
(Zwolle, 8-16 uur)

Werkdagen zijn zelf in te delen, bij voorkeur op een vaste dag. Het is ook prima te verdelen over verschillende dagdelen.


Verantwoordelijkheden:

  • Jij verwerkt de post die de sponsor aan het sponsorkind stuurt. De registratie hiervan wordt ingevoerd in ons CRM systeem. Eventueel vertaal je de brief in het Engels.
  • Jij zorgt voor een goede voorraad gevouwen en gevulde mappen, waarin de informatie over het sponsorkind wordt gestuurd naar de sponsor.
  • Jij bent bereid om ook lichte huishoudelijke taken op te pakken, zo pakken we allemaal regelmatig de vaatwasser in en uit. Ook opruimen na een vergadering vind je leuk om te doen.
  • Jij vindt het leuk om te helpen bij het verzendklaar maken van onze aangevraagde pakketjes bij (tijdelijke) acties en campagnes.
  • Jij bent onderdeel van het Sponsorteam en vindt het leuk om je in te zetten bij voorkomende werkzaamheden en je wilt je hierin stapsgewijs ontwikkelen.
  • Jij ontvangt hiërarchische leiding van de Teamleider Sponsoring en maakt deel uit van de afdeling Fondsenwerving & Bewustwording.

 

Functie-vereisten:

  • Je hebt affiniteit met de goededoelensector, je bent enthousiast over Red een Kind en onze werkwijze.
  • Je kunt goed mondeling en schriftelijk communiceren in de Nederlandse en eventueel Engelse taal.
  • Enige ervaring met het werken op kantoor is een pré.


Wil jij je talenten inzetten?

Red een Kind biedt je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s. Verder kunnen wij je een vaste vrijwilligersvergoeding bieden samen met een reiskostenvergoeding.

Ben je enthousiast over deze functie en herken je je in het profiel? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. We ontvangen graag zo snel mogelijk je curriculum vitae en je motivatiebrief, waarin je ons overtuigt van je enthousiasme. Je brief mag je sturen naar: info@redeenkind.nl.


Meer informatie

Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Rita Hoekerd, Teamleider sponsoring, op telefoonnummer 038-4604648. Of via email: Rita.Hoekerd@redeenkind.nl

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen. Wij nemen deel aan het SCHR. Meer informatie daarover: SCHR Misconduct Disclosure Scheme.

 

Delen?