Coördinator Winkelbesturen (vrijwillig)

Afgelopen jaar is een aanvullende bron van inkomsten aangeboord: de kringloopwinkel. Stichting Klimrek is opgericht om de winkels te exploiteren. In Zwolle en Amersfoort zijn inmiddels de eerste winkels operationeel. We willen de komende jaren veel meer winkels gaan openen. Hiervoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste Coördinator Winkelbesturen.

Positie
De coördinator Winkelbesturen is de linking-pin tussen enerzijds de winkelbesturen van de kringloopwinkels en anderzijds het stichtingsbestuur van stichting Klimrek. De kringloopwinkels functioneren in de basis zelfstandig, maar zijn echte vrijwilligersorganisaties. Dat brengt met zich mee dat de winkelbesturen op allerlei terreinen ondersteuning nodig hebben, zoals: algemeen management, personeelszaken, marketing en in- en externe communicatie. Als coördinator ben je in staat te schakelen tussen de besturen en hun vragen en de kennis en kunde die binnen Red een Kind aanwezig is. Ook worden beleidszaken aan het stichtingsbestuur van Klimrek doorgespeeld. De coördinator benadert de winkelbesturen actief en bouwt aan een goede vertrouwensband. Je motiveert en stimuleert de vrijwilligers en creëert blijvende betrokkenheid en enthousiasme. Het voeren van jaarlijkse welbevindingsgesprekken behoort tevens tot de taken.

Wat vragen wij?

  • Mbo+ werk- en denk niveau
  • Bij voorkeur 8-16 uur per week beschikbaar
  • Bij voorkeur affiniteit met de retail branche
  • Communicatief vaardig, empathisch, oplossings- en relatiegericht
  • Bij voorkeur woonachtig in de regio Zwolle

Geïnteresseerd?
Red een Kind biedt je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige werksfeer en deskundige collega’s. We bieden je de gelegenheid om op een concrete manier een bijdrage te leveren aan ontwikkelingssamenwerking.
Als vrijwilliger kun je rekenen op een goed vrijwilligersbeleid. Je krijgt goede inhoudelijke begeleiding en kunt gebruik maken van scholingsmogelijkheden. Je komt in aanmerking voor een onkosten/ reiskostenvergoeding.

Spreekt deze uitdagende vrijwilligersfunctie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We lezen graag over je motivatie om vanuit je christelijk geloof bij Red een Kind aan de slag te gaan. Je kunt je sollicitatie richten aan Ruud Bredewold, secretaris van stichting Klimrek, via secretaris@stichtingkllimrek.nl. Heb je nog vragen over deze functie, dan staat Ruud je graag te woord op bovenstaand mailadres.

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je onze Gedragscode te ondertekenen.

Delen?