Coördinator Strategic Innovation & Scale-Up

Red een Kind maakt zich sterk voor een toekomst voor kinderen in armoede en nood. In acht Afrikaanse landen en in India werkt Red een Kind met gezinnen, gemeenschappen en met lokale en internationale partners om kinderen in armoede een toekomst te geven.

Red een Kind heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt op het gebied van innovatie. Van een organisatie met mooie ad-hoc successen in innovatieve projecten hebben we ons ontwikkeld naar een organisatie waar innovatie en opschaling centraal staan in ons denken en handelen. We spreken daarom nu van Strategische Innovatie. We hebben meerdere innovatieve concepten ontwikkeld, getest en voorbereid voor schaling, bijvoorbeeld Empowered to Protect Empowered to Protect – Help a child, Build your own Buddy Build Your Own Buddy – Help a child of Integrated Farm Planning Integrated Farm Planning (PIP) – Help a child. Maar we willen het niet bij enkele prachtige innovatieve concepten houden, we willen onze organisatie en onze projecten blijven innoveren.

Daarom zijn wij, op korte termijn, op zoek naar een bevlogen en enthousiaste:

Coördinator Strategic Innovation & Scale-Up

(Zwolle, 24-32 uur)

Als jij je hierin herkent dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze functie!

 

De functie

In deze functie werk jij met een team van collega’s in zowel Nederland als het buitenland aan het uitbouwen van een innovatieve mindset van de organisatie. Je bent het gezicht van het thema Strategische Innovatie naar binnen en naar buiten, je stimuleert afdelingen en landenkantoren om hands-on bezig te zijn met innovatie in zowel projecten als processen. Tevens verken je zelf nieuwe kansen, bouw je aan stevige relaties met (bestaande) donoren en behoud je overzicht van het portfolio aan innovatieve projecten. Je ondersteunt het team Institutionele Relaties in fondsenaanvragen die innovatieve elementen bevatten.

Als coördinator Strategic Innovations & Scale-Up rapporteer je aan de Manager Expertise & Development en ben je hoofd van de werkgroep Strategische Innovatie met deelnemers uit alle afdelingen en landen.


Voorwaarden voor succes

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld een commerciële opleiding of een opleiding als development studies of humanitaire studies;
 • Affiniteit met de ontwikkelingssector en/of de noodhulpsector;
 • Gedreven, initiatiefrijk, zelfstandig, ondernemend en stressbestendig;
 • Je bent proactief in het verkennen van kansen;
 • Ervaring in relatiemanagement en netwerken. Het is een pré als je een eigen netwerk hebt opgebouwd;
 • In staat zelfstandig te werken en ook in teamverband goed kunnen functioneren;
 • Bereidheid om af en toe naar de landen te reizen waar Red een Kind werkt.

 

Jouw kennis en competenties

 • Ervaring met innovatie, innovatiecultuur binnen organisaties en opschaling van innovatieve concepten;
 • Kennis van institutionele donoren en hun werkprocessen is een pré;
 • Actief gedreven door kwaliteit en kennis;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden (in zowel de Nederlandse als de Engelse taal; beheersing van het Frans is een pré).

Minstens zo belangrijk vinden wij dat je graag bij een christelijke organisatie werkt die het helpen van kinderen in armoede als doelstelling heeft. Je kunt je daarom goed inleven in onze achterban.


Wil jij je talenten inzetten?

Red een Kind biedt je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s. Er is veel ruimte voor initiatief en innovatie. Red een Kind volgt de CAO Sociaal Werk. Deze functie is ingedeeld in schaal 9.


Interesse en sollicitatie

Spreekt deze uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. In je cv en motivatiebrief weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Je kunt tot uiterlijk 25 mei 2023 solliciteren via deze link: https://cvselectie.net/red-een-kind/7792/.
Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Geert de Jonge, Manager Expertise & Development (06-54698418).

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

 

 

 

 

Delen?