Business Developer Innovations

Red een Kind (Help a Child) is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. Red een Kind werkt in gebieden waar veel armoede is en op plekken waar een ramp of (dreigend) conflict kinderen en gezinnen extra kwetsbaar maakt. We werken samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind werkt in India, Kenia, Ethiopië, Malawi, Burundi, Rwanda, DRC, Oeganda en Zuid-Soedan.

Red een Kind heeft een subsidie ontvangen van de Dutch Relief Alliance om ons innovatieve Empowered 2 Protect (E2P) project voor te bereiden voor opschaling zodat meer organisaties gebruik kunnen maken van deze methode. E2P is een community-based SGBV (Sexual and Gender Based Violence) project die de wortels van SGBV aanpakt; gender ongelijkheid, misbruik van macht, en negatieve culturele normen. Het combineert onze trainingen met een zelfverdedigingsarmband; de Invi-Bracelet. Deze armband bezit een capsule met een heel heftige stinkende lucht, die een aanvaller met walging en schrik overlaadt. Zo kan een aanval zonder geweld worden doorbroken. Voorlopige pilotresultaten zijn positief en bieden basis om beide interventies voor meer mensen beschikbaar te maken.

Voor dit project zoeken wij een:

Business Developer Innovations
24-36 uur

Jouw takenpakket:

 • Je werkt in deze functie samen met je collega’s bij Red een Kind en die van Help a Child Burundi en Help a Child DRC.
 • Je werkt samen met Invi, een Nederlands bedrijf dat zelfverdedigingsarmbanden produceert die gebruikt worden in het E2P project
 • Je werkt onder begeleiding van een ervaring projectmanager aan het opschalen van een eerder gepilot project: Empowered 2 Protect (E2P)
 • Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het klaarmaken van opschalen van het E2P project van Red een Kind. Je doet een marktanalyse ten behoeve van het schalen van het E2P project, en je past het huidige E2P project aan zodat opschaling mogelijk wordt en beschrijft dit in een business development plan.
 • Je deelt de resultaten van E2P opschaling met andere stakeholders, en probeert andere partijen zoals ngo’s te overtuigen het E2P project te adopteren.

Voorwaarden voor succes

 • Je hebt een relevante opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld in Business Management of International Development.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met en verstand van het opschalen (vergroten en uitbreiden) van innovatieve projecten, bij voorkeur in ontwikkelingssamenwerking en/of noodhulp.
 • Je hebt ervaring in, of minstens affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en/of noodhulp.
 • Je hebt (toegang tot) een groot netwerk van internationale ngo’s en bij voorkeur ervaring met het Protection Cluster waar SGBV onder valt.
 • Je hebt affiniteit met projecten ter preventie van SGBV.
 • Je hebt een ondernemende instelling en ziet snel mogelijkheden.
 • Je bent resultaatgericht, kwaliteitsgericht en gedreven.
 • Je neemt in je werk zelf initiatief en je kunt goed plannen en coördineren.

Minstens zo belangrijk vinden wij dat je graag bij een christelijke organisatie werkt die het helpen van kinderen in armoede als doelstelling heeft. Je kunt je daarom goed inleven in onze achterban.

Wil jij je talenten inzetten?

Red een Kind bied je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s. Er is veel ruimte voor initiatief en innovatie. Red een Kind volgt de cao Sociaal Werk.

Interesse en sollicitatie

Spreekt deze nieuwe uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. In je cv en motivatiebrief weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Je kunt tot uiterlijk 17 mei 2021 solliciteren via deze link. Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Geert de Jonge, Manager Expertise & Development (06-54698418).

 

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

Wij nemen deel aan het SCHR. Meer informatie daarover: SCHR Misconduct Disclosure Scheme.

 

Delen?